x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pep Guardiola: Sunt fericit. Nu credeam că voi obţine asemenea rezultate ca antrenor!

Pep Guardiola: Sunt fericit. Nu credeam că voi obţine asemenea rezultate ca antrenor!

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Mai 2009   •   00:00
Pep Guardiola: Sunt fericit. Nu credeam că voi obţine asemenea rezultate ca antrenor!
Sursa foto: AFP/

Josep Guardiola, antrenorul FC Barcelona, a deschis conferinţa de presă de după semifinala cu Chelsea prin a vorbi despre drama echipei pregătite de Guus Hiddink. "Înţeleg furia jucătorilor echipei engleze Chelsea Londra faţă de arbitraj, după ratarea calificării în finala Ligii Campionilor", a spus fostul căpitan al echipei catalane.



La finele unui joc presărat cu o sumedenie de gafe ale arbitrului Tom Henning Ovrebo, Guardiola s-a simţit nevoit să încerce să "plângă" pe umărul adversarului: "Pot înţelege faptul că Chelsea se simte dezamăgită de arbitraj. Poate că a fost penalty, nu ştiu, nu am văzut fazele respective. Ceea ce am văzut este că noi am încercat să jucăm, să ne creăm ocazii, chiar dacă nu am avut prea multe. Este dificil să joci împotriva unei echipe precum Chelsea şi le înţeleg dezamăgirea, după ce au pierdut calificarea în urma unui gol înscris chiar în finalul jocului".

Despre marea finală, pe care o va disputa la Roma contra Manchester United, Guardiola a promis că echipa sa se va prezenta extrem de motivată: "Vom întâlni în finală o echipă incredibilă, Manchester United, cu mari vedete, multă experienţă şi un antrenor de mare valoare. Jucătorilor lui United le place să joace pe contre. Voi urmări din nou semifinala de anul trecut (în care Barcelona a fost eliminată de Manchester - nr), precum şi alte meciuri ale englezilor. Va fi o finală frumoasă, în care vom ataca şi credem în victorie, deoarece suntem Barcelona", a adăugat antrenorul catalanilor.

Apoi, antrenorul cu cel mai exploziv debut de carieră din istoria clubului spaniol, a vorbit despre ceea ce i s-a întâmplat în primul an petrecut ca tehnician:  "Sunt foarte fericit. Să fiu sincer, nu credeam că voi obţine rezultate atât de bune în primul meu an ca antrenor al lui FC Barcelona. Suntem aproape de câştigarea campionatului şi vom disputa două finale, în Cupa Spaniei şi Liga Campionilor...".

×
Subiecte în articol: sport