x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Peseiro, la ultima haltă: Wolfsburg

Peseiro, la ultima haltă: Wolfsburg

30 Sep 2008   •   00:00
Peseiro, la ultima haltă: Wolfsburg

Noua înfrângere suferită de Rapid, 1-3 cu FC Argeş, a declanşat starea de urgenţă pentru giuleşteni. Zilele portughezului Peseiro pe bancă sunt numărate.



Noua înfrângere suferită de Rapid, 1-3 cu FC Argeş, a declanşat starea de urgenţă pentru giuleşteni. Zilele portughezului Peseiro pe bancă sunt numărate.

La finalul meciului cu FC Argeş din Giuleşti, George Copos, Fatih Taher şi Constantin Zotta au convocat o şedinţă de urgenţă cu antrenorul Jose Peseiro. Totul a durat mai puţin de o oră, portughezul plecând cu autocarul echipei. Au ieşit apoi acţionarii Taher şi Copos. "Nu ştiu dacă Peseiro va pleca, nu pot lua eu această decizie. Eu sunt acţionar minoritar, domnul Taher conduce acum şi ştie cel mai bine care este situaţia. Dar eu sunt convins că va lua decizia cea mai bună. A rămas ca totul să se lămurească după partida cu Wolfsburg. Personal, eu am ieşit definitiv din fotbal, respect contractul semnat cu domnul Taher în vară", a declarat Copos.


Şocul ar putea fi Mircea Lucescu

În schimb, acesta a oferit o variantă demnă de luat în seamă: "Singura soluţie de a scoate Rapidul din criză este aducerea lui Mircea Lucescu. Este singurul care poate redresa echipa. Am discutat cu el, dar, din păcate, este foarte greu. Dar, repet, nu eu decid. Din ce am văzut, este
o criză profundă, poate este nevoie de un şoc". Copos şi Lucescu au discutat chiar duminică noaptea. Fatih Taher a parat: "Nu, nu vine nici Lucescu, nici Andone. Acum avem echipă". Referitor la situaţia tehnicianului portughez, Taher a lăsat de înţeles că, în situaţia necalificării în grupele Cupei UEFA, aproape sigur se va înceta colaborarea: "Nu pot să zic, în situaţia în care nu era meciul cu Wolfsburg, dacă îl demiteam sau nu pe Peseiro. Cert este că echipa nu mai joacă.
Acum nu discutăm despre despărţirea de Peseiro, avem un meci greu joi.
După, vedem ce va mai fi".


Zotta: "Totul are o limită"

Directorul general al "vişiniilor", Constantin Zotta, a fost cel mai acid la adresa lui Peseiro. "Nu ştim ce să mai facem, echipa nu merge deloc. Nu s-a întâmplat aşa ceva niciodată în Giuleşti. Am discutat cu Peseiro, dar totul are o limită, chiar dacă mi-a spus că este răspunzător de această situaţie. Ceva trebuie să se schimbe însă, toţi suntem nemulţumiţi. Etapele trec şi nu se vede nici o schimbare. I-am oferit toate condiţiile pentru performanţă, dar rezultatele continuă să fie negative", a tunat oficialul rapidist.
Total debusolat, Peseiro a implorat la răbdare. "Ştiu ce jucători am adus, ştiu ce valoare am şi sunt convins că pot face lucrurile să meargă. Am nevoie de timp, atâta cer. Îmi asum rezultatele din ultima vreme şi, în momentul în care îmi voi pierde încrederea, voi pleca singur", a spus ieri portughezul. Dacă va fi demis, el ar putea încasa un milion de euro, conform unei clauze contractuale.


Coman accidentat, Andrade titular

După gafele lui Pardo de la golurile doi şi trei ale celor de la FC Argeş, fanii giuleşteni au scandat numele lui Dani Coman, dar şi pe cel al rezervei Andrade. Cum internaţionalul rapidist s-a accidentat săptămâna trecută la un antrenament al echipei secunde, aproape sigur goalkeeper-ul brazilian va fi titular la returul de joi cu Wolfsburg, din turul 3 preliminar al Cupei UEFA. "Deşi alţii au altă părere, Pardo a greşit flagrant şi nu este pentru prima oară. Trebuie să facem ceva, aşa nu se mai poate", a declarat directorul general, Constantin Zotta. Şi pe site-ul suporterilor, în condiţiile absenţei lui Coman, Andrade este dorit în poartă în locul spaniolului.


Lucescu, ameninţat

Mircea Lucescu are mari probleme la Doneţk. Antrenorul cu cele mai mari performanţe din istoria clubului a fost ameninţat de suporteri, după parcursul dezastruos din campionat. "Mircea, în Italia ar putea fi dată foc casa ta. Nu te profita de bunătatea poporului ucrainean", a fost mesajul pe care fanii lui Şahtior l-au transmis tehnicianului printr-un banner afişat la peluză, într-o limbă română aproximativă, după egalul din ultima etapă, 1-1 cu Metalurg. Şahtior are şase meciuri consecutive fără victorie.

×
Subiecte în articol: sport peseiro