x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Peseiro vrea banii pe cinci luni

Peseiro vrea banii pe cinci luni

de Marius Mihalcea    |    14 Dec 2008   •   00:00

Tehnicianul portughez acceptă să-şi rezilieze contractul cu gruparea de lângă Podul Grant numai dacă îi vor fi plătite cele patru salarii restante plus retribuţia adiacentă primei luni a anului viitor.



S-a terminat! Jose Peseiro nu a defilat în Giuleşti decât aproape jumătate de an

Aflat de mai multe zile în negocieri cu şefii clubului, care nu-l mai doresc în Giuleşti şi în partea a doua a campionatului din cauza salariului său prea mare, 720.000 de euro pe sezon, Jose Peseiro a spus ieri că se va despărţi de Rapid doar în anumite condiţii. Totodată, antrenorul a precizat că mult-vehiculata clauză de reziliere de 500.000 de euro este în realitate mult mai mică, dar, chiar şi aşa, s-a arătat dispus să renunţe la ea.

"Se ştie foarte bine că eu şi cei din conducerea clubului suntem în discuţii pentru rezilierea contractului. În acest final de tur echipa m-a salvat, dar, din păcate, am pierdut proiectul, fiindcă la Rapid sunt mari probleme de ordin financiar. Eu sunt de acord să mă despart de Rapid, dar nu oricum. Îmi vreau doar drepturile, nimic mai mult, pentru că nu am mai fost plătit deloc în ultimele patru luni. Dacă mi se acceptă propunerea şi mi se dau aceşti bani, plus cei pe luna ianuarie, reziliem contractul şi rămân în Portugalia. Ştiu că e o situaţie grea şi de aceea nu vreau decât să-mi iau drepturile pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie şi, în avans, salariul pe încă o lună. Atât şi nimic mai mult", a declarat Peseiro. Cum portughezul are la Rapid un salariu lunar de 60.000 de euro, conducerea clubului va trebuit să-i achite acestuia pentru a-şi rezilia contractul 300.000 de euro. În caz contrar, a ţinut să sublinieze tehnicianul, nu va mai fi vorba de nici o despărţire: "Dacă nu-mi primesc drepturile care mi se cuvin, la 11 ianuarie revin la echipă. Aştept din partea conducerii un răspuns până luni".

COPOS NU POATE FACE NIMIC. Principalul acţionar al grupării de lângă Podul Grant, George Copos, a afirmat că rezolvarea situaţiei lui Peseiro nu depinde de el: "Nu cunosc situaţia lui Peseiro, dar, chiar dacă aş şti despre ce este vorba, nu pot să fac nimic. Au eu vreo putere de decizie? Există un contract care trebuie respectat. Eu aş vrea să-i plătesc lui Peseiro banii pe care îi solicită, dar nu pot. Eu nu am drept de decizie, nu am nici o implicare, iar criza este prea mare şi trebuie să-l înţelegem şi pe domnul Taher. Cu domnul Taher m-am mai întâlnit, am mai discutat şi urmează s-o mai facem. Aţi văzut că au probleme mari americanii din cauza crizei, dar noi, care suntem mici! Nu ştiu când se vor clarifica lucrurile".

EMIL DICĂ S-A SĂTURAT. Retrogradat la echipa a doua încă dinainte de începerea campionatului, mijlocaşul Emil Dică nu mai suportă această situaţie şi vrea să se despartă de Rapid în această pauză competiţională. "Vreau să plec pentru că m-am săturat să joc pentru Rapid II. Trebuie să mă înţeleg cu conducătorii clubului să mă lase să plec. Nu mă interesează la ce echipă mă duc, important pentru mine este să joc meci de meci. Sper să se rezolve cât mai repede problemele de la club ca să am şi eu cu cine discuta, fiindcă acum efectiv nu am cu cine vorbi despre situaţia mea", a spus jucătorul, care o dată cu luna ianuarie a anului viitor va intra în ultimele şase luni de contract cu Rapid şi va putea semna cu orice echipă. Emil Dică este dorit la FC Braşov de fostul său antrenor de la Rapid, Răzvan Lucescu, dar şi de către FC Timişoara, care i-a mai transferat în trecut din Giuleşti pe armeanul Artiom Karamian şi pe ex-internaţionalul Ionel Ganea.

×
Subiecte în articol: sport rapid peseiro