x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Petre Marin, urmaş

Petre Marin, urmaş

de Mihai Igirosanu    |    18 Ian 2009   •   00:00

STEAUA  •  RĂDOI A PROPUS VIITORUL CĂPITAN.
Transferat la campioana Arabiei Saudite, Al Hilal, pentru care a semnat deja un contract pe trei ani, fostul căpitan al Stelei, Mirel Rădoi, l-a propus pe fundaşul Petre Marin drept jucătorul care ar trebui să poarte banderola.



Mirel Rădoi (stânga) are în Petre Marin un favorit pentru preluarea banderolei de căpitan
Credit: Gazeta Sporturilor/Intact images


La despărţirea de Ghencea, Rădoi şi-a exprimat şi punctul de vedere în privinţa succesorului. Declaraţia internaţionalului vine în aceeaşi zi în care patronul Gigi Becali anunţase că, în viziunea sa, stoperul Dorin Goian ar trebui să fie noul căpitan al Stelei, la concurenţă cu colegul său din defensivă, Sorin Ghionea.

PROPUNERE. "Dacă ar fi după mine, noul căpitan al Stelei ar trebui să fie Petre Marin. Este un lider înnăscut, a mai fost căpitanul acestei echipe, dar şi în perioada când activa la Progresul. Are o vârstă, ştie cum să aplaneze un conflict, ştie cum să facă faţă atmosferei din vestiar, cred că el e cel mai potrivit", a spus Rădoi. Acesta a mai precizat că dacă Al Hilal ar fi fost o echipă mediocră, nu ar fi acceptat un astfel de transfer. "Dacă Al Hilal era o echipă care se bătea la locurile 5-6, nu m-aş fi dus. Avem ca obiectiv câştigarea titlului şi să ajungem în finala Ligii Campionilor Asiei. A fost cea mai bună decizie să plec, am luat în calcul toate datele: climă, tot. Mă pot adapta, cred că prin meciurile pe care o să le am, din trei în trei zile, mă voi adapta mai uşor. E normal ca nea Gigi să plângă. Dar, din păcate, drumurile noastre se despart. Era greu pentru Steaua să mă plătească în continuare", a explicat Rădoi. Referitor la situaţia sa la echipa naţională, fostul căpitan stelist a spus: "Voi răspunde convocării ori de câte ori va fi nevoie de mine". Managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, vede cu ochi buni situaţia lui Mirel Rădoi la Al Hilal: "Cosmin Olăroiu mi-a arătat contractul pe care îl are acolo şi primele sunt înfiorător de mari. Sunt puţini fotbalişti, chiar şi în Serie A, care câştigă atât de mult. Sunt convins că Mirel l-ar fi însoţit pe Oli şi pentru mai puţini bani. Sunt sigur că Rădoi va da randamentul scontat la Al Hilal", a declarat Stoica pentru GSP TV.

TRANSFERURI. Conform unui inverviu acordat de impresarul Virgil Colfescu site-ului tuttomercatoweb.com, Sorin Ghionea şi Florin Lovin ar putea părăsi şi ei Steaua. "Pentru Ghionea există oferte de la Bologna şi Catania, care au şanse egale să-şi asigure serviciile jucătorului. Nu va fi uşor să se ajungă la un acord, pentru că nici una dintre cele două echipe nu stă foarte bine din punct de vedere financiar. Ghionea a mai fost propus la Reggina şi Siena, dar ultimii l-au ales pe Cosmin Moţi. Şi Lovin e în aceeaşi situaţie. A fost oferit unor cluburi din Serie A şi B, iar în prezent se aşteaptă un răspuns. Acum, Steaua nu mai are nevoie de lichidităţi, pentru că a încasat o sumă importantă din transferul lui Mirel Rădoi. Oricum, sumele cerute pentru ei nu sunt foarte mari, în jur de 800.000 de euro pentru fiecare", a declarat Colfescu.

AMICAL.
Aflată în cantonamentul din Spania, de la Oliva Nova, Steaua va susţine în această după-amiază, de la ora 16:00, primul meci amical de la reluarea pregătirilor. Trupa lui Marius Lăcătuş va întâlni echipa chineză Tianjin Teda, clasată pe locul 4 în sezonul trecut şi la care evoluează fostul jucător de la FC Argeş Marius Radu. De-a lungul acestor ani, la gruparea asiatică au mai jucat  alţi doi fotbalişti români, Bogdan Mara şi Ionel Tersinio Gane. Următoarele două partide de verificare ale Stelei vor fi la data de 20 ianuarie, contra elveţienilor de la FC Zürich, şi la 22 ianuarie, împotriva echipei spaniole de ligă secundă Hercules Alicante. La 23 ianuarie, "roş-albaştrii" vor reveni în România.

×
Subiecte în articol: sport rădoi