x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pilotul Rubens Barrichello pleacă în spaţiu

Pilotul Rubens Barrichello pleacă în spaţiu

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Apr 2009   •   00:00
Pilotul Rubens Barrichello pleacă în spaţiu

Brazilianul Rubens Barrichello urmează să participe la proiectul de călătorie spaţială iniţiat de miliardarul britanic Richard Branson.



Barrichello a achitat în avans suma 200.000 de dolari pentru a se putea îmbarca pe una dintre navele companiei Virgin Galatic. Pilotul de Formula 1 se va număra printre cei 300 de călători spaţiali, atunci când Virgin MatherShip (VMS) şi VirginSpaceShip (VSS) vor deveni operaţionale.

Brazilianul urmează să-şi pună viaţa în mâinile unui fost campion de Formula 1, Nicki Lauda, proprietar al unei companii aviatice după retragerea din activitate, care se pregăteşte să piloteze una dintre navele spaţiale, semnând deja un contract în acest sens cu Branson. "Pentru mine, implicarea în proiectul Virgin Galatic mă bucură foarte mult deoarece, încă de când eram copil, mi-a dorit foarte tare să călătoresc în spaţiul cosmic. Am devenit pilot de curse datorită atracţiei pentru viteză, iar acum vreau să văd cât de repede se poate călători cu o navă spaţială. Sunt, deci, mândru că mă voi număra printre pasageri şi voi trăi o asemenea experienţă", a declarat Barrichello, citat de Agerpres.

×
Subiecte în articol: sport