x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Planurile de viitor ale lui Piturca

Planurile de viitor ale lui Piturca

20 Apr 2005   •   00:00

Antrenorul "tricolorilor" a dat ieri senzatia ca este mai preocupat de campania de calificare pentru CE 2008 decat de sansele ramase pentru Cupa Mondiala de anul viitor.



  • de DRAGOS STOICA

  • INGANDURAT. Cu toate ca actuala campanie de calificari nu s-a incheiat, Piturca se gandeste deja la preliminariile Campionatului European din 2008
    Cum infrangerea de la Bucuresti in fata Olandei pare sa fi inchis definitiv drumul "tricolorilor" catre Cupa Mondiala de anul viitor, Victor Piturca se gandeste deja la campania de calificare pentru Campionatul European din 2008.

    STRATEGIE. Intr-o conferinta de presa care a avut loc la sediul FRF, Piturca s-a aratat dezamagit de faptul ca amicalul cu Bulgaria, care ar fi trebuit sa se dispute ieri, nu va fi reprogramat: "Avem nevoie de cat mai multe actiuni la nivelul echipei nationale. Din pacate, meciul cu Bulgaria nu se va mai disputa nici in viitor, iar asta ma afecteaza. Vreau sa vad pe ce jucatori ma pot baza, mai ales ca viitoarea campanie de calificari va fi foarte dificila". Preliminariile pentru CE 2008 se vor disputa fara meciuri de baraj, UEFA stabilind ieri sa existe sapte grupe, din care una va cuprinde opt echipe, iar restul cate sapte. "Imi doresc sa evitam grupa cu opt echipe, pentru ca am avea un calendar prea incarcat. Oricum, trebuie sa fim de pe acum constienti ca plecam cu sansa a treia, daca nu cumva chiar cu a patra", a mai zis "Piti".

    SCHIMBARI
    Selectionerul "tricolorilor" a reafirmat ieri faptul ca echipa nationala nu va mai juca pe stadionul "Giulesti". "Le-am cerut armenilor sa jucam in iunie la Constanta, dar inca n-am primit nici un raspuns, pentru ca ei isi rezervasera deja locurile de cazare la Bucuresti. Daca nu vor fi de acord, vom evolua pe Ghencea sau in Cotroceni. In Giulesti nici jucatorii nu mai vor, dupa ce s-a intamplat la meciul cu Olanda. Am mai spus-o si o repet, George Copos are o mare vina, el a sunat pe la ziare si a rugat pe toata lumea sa sublinieze faptul ca Rapid n-a avut nici un jucator convocat contra Olandei", a declarat Piturca. Tehnicianul s-a referit si la Claudiu Niculescu: "Nu m-a convins. Ca sa ajungi la echipa nationala, nu este suficient sa dai trei goluri din faze fixe".

    CADERE
    Reprezentativa Romaniei a cazut un loc si se afla pe pozitia 30, cu 654 de puncte, in clasamentul FIFA Coca Cola pe luna aprilie, dat ieri publicitatii de forul fotbalistic mondial. "Nu mai suntem ce am fost odata. Depinde numai de noi sa ne revenim, dar avem nevoie si de sansa", a spus ieri Piturca. Principalele adversare ale "tricolorilor" in actuala campanie de calificari ocupa urmatoarele pozitii: locul 2 - Cehia (783 p), locul 5 - Olanda (763 p) si locul 37 - Finlanda (625 p). Pe primul loc din lume se gaseste reprezentativa Braziliei, cu 834 de puncte.
    ×
    Subiecte în articol: sport piţurcă