x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ploaia le-a stricat planurile

Ploaia le-a stricat planurile

de Florin Gongu    |    05 Iul 2007   •   00:00
Ploaia le-a stricat planurile
Sursa foto: GABI BOHOLT/

Vicecampioana Romăniei a avut liber la pregătire pănă la meciul de aseară, disputat in compania lui Ried. Azi, steliştii intălnesc pe FK Vilnius, pentru ca măine să revină in ţară.

Steaua - Azi se joacă ultimul meci din stagiul austriac

Vicecampioana Romăniei a avut liber la pregătire pănă la meciul de aseară, disputat in compania lui Ried. Azi, steliştii intălnesc pe FK Vilnius, pentru ca măine să revină in ţară.

Pentru că aseară au jucat cu SV Ried, Gică Hagi le-a dat liber elevilor săi marţi după-amiază. In planurile lui era prevăzut un antrenament ieri dimineaţă cu jucătorii care nu erau utilizaţi in jocul de ieri. Doar că o ploaie cruntă, incepută de peste noapte, a făcut ca steliştii să aibă liber şi ieri, pănă la disputa cu echipa austriacă. Singurii care s-au antrenat au fost portarii Vătcă şi Cezar Lungu, ei efectuănd o şedinţă de pregătire cu antrenorul Zoltan Iaşko alături de cei de la CFR Cluj. "Cernea e titular cu Ried, iar Vătcă va apăra cu Vilnius", a explicat Iaşko. Restul lotului nu a fost nici măcar la sală.

TRANSFER. Conform unor surse, "roş-albaştrii" au rezolvat ieri transferul stoperului portughez Jose Fonte, jucător care a fost imprumutat in sezonul trecut de Benfica Lisabona la Estrella Amadora. Se pare că Steaua a plătit in jur de un milion de euro pentru lusitan. Acesta este prima achiziţie de pe lista inaintată de antrenorul Gică Hagi managerului Adrian Ilie şi patronului Gigi Becali. Achiziţionarea lui Jose Fonte a umplut golul lăsat in defensiva stelistă de indisponibilitatea internaţionalului Sorin Ghionea, care va reintra abia in toamnă. Următorii pe listă sunt polonezul Pawel Golanski, de la Korona Kielce, şi brazilianul Junior, de la Malmo FF.

BICICLIŞTI ŞI CASCADĂ. Avănd program liber marţi după-amiază, cei mai mulţi dintre jucători au ieşit la plimbare sau au dat ture cu bicicleta prin staţiune, la acest capitol campion fiind Boştină. El a rămas in şa mai mult de trei ore. In schimb, noul venit Valentin Bădoi a preferat să meargă in natură, mai precis la cascada Sigmund-Thun. Veche de 4.000 de ani, aceasta a fost declarată monument naţional din 1938 şi este deschisă de regulă doar vara. Practic, cascada, care se intinde pe o inălţime de 320 de metri, este in circuitul turistic din 1893. Bădoi a rămas impresionat de căderile masive de ape, revărsate printre munţi, făcăndu-şi mai multe fotografii, spre a le păstra pentru amintire.

Vecini cu CFR Cluj şi cu FC Vaslui

Incepănd de marţi seară, Steaua nu mai este singură in Kaprun. In localitate au ajuns şi loturile echipelor FC Vaslui şi CFR Cluj. Cei din urmă, cu antrenorul Ioan Andone la timonă, au efectuat un antrenament ieri-dimineaţă pe terenul lui FK Kaprun, altul decăt cel pe care se pregăteşte Steaua, in plină ploaie. Jucătorii ardeleni au fost nevoiţi să indure băltoacele, efortul depus de ei fiind foarte mare. Altfel, conducerea CFR-ului a decis ieri să-i cedeze timp de un an pe jucătorii Alin Bota şi Vitinha divizionarei secunde CS Otopeni. "Fundaşul portughez Vitinha a avut o ofertă şi din Liga I, dar l-am lăsat la Otopeni ca să joace. Este un jucător foarte bun, dar la noi nu avea deocamdată şanse să joace", a explicat preşedintele clubului din cartierul Gruia, Iuliu Mureşan. Vasluienii nu s-au antrenat ieri, iar cu o seară inainte fundaşul Bogdan Panait l-a vizitat pe fostul său coleg, atacantul stelist Vali Badea.

Infrăngere

In cel de-al doilea meci disputat in stagiul de pregătire din Austria, Steaua a suferit, aseară, la Aspach, un nou eşec, fiind invinsă cu 3-2 de SV Ried. Vicecampioana Austriei a condus la pauză cu 2-0, la primul gol mingea fiind deviată de Cernea in propria poartă. La reluare, Guriţă şi Croitoru au restabilit echilibrul, insă austriecii au revenit rapid in avantaj. Pe final, Bicfalvi a trecut de puţin pe lăngă egalare, şutul său nimerind bara. Steaua a inceput meciul cu următorul unsprezece: Cernea - P. Marin, Ov. Petre, Baciu, Emeghara - Bădoi, Lovin, Boştină, Dică - Neaga, Iacob. In repriza secundă au mai jucat Rădoi, Neşu, Guriţă, Croitoru, Bicfalvi, Ochiroşii, Saban, Coman şi Pintilii. "Ne lipseşte prospeţimea, dar sunt sigur că vom ajunge in formă maximă la meciurile oficiale", a declarat antrenorul Gheorghe Hagi. Astăzi, de la 19:30, Steaua intălneşte pe Vilnius (Lituania).

×
Subiecte în articol: sport steaua