x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport POLI IASI - "U" CRAIOVA 1-0 / Final de poveste

POLI IASI - "U" CRAIOVA 1-0 / Final de poveste

09 Apr 2005   •   00:00

La 41 de ani de la promovarea pe prima scena, Craiova este practic retrogradata in Divizia B, in vreme ce Iasiul continua sa spere, dupa cea mai importanta victorie din acest campionat.



  • de VICENTIU NEAGOE - IASI

  • SUPERIORI. Miclea (nr. 18) si Onofras (nr.11) i-au lasat in urma pe oltenii Moti si Papura (dreapta)
    Fara doar si poate, Craiova a furnizat in aceasta editie de campionat cea mai mare dezamagire fotbalistica a ultimilor ani. Pornita inaintea intrecerii ca una dintre favoritele la titlu, Universitatea se vede ajunsa in halucinanta postura de retrogradata in Divizia B, dupa 41 de ani de activitate neintrerupta pe prima scena.

    MERITAT. Dupa doua ocazii care le-au apartinut oltenilor, gazdele au deschis scorul in minutul 39, prin Bernard, reusita acestuia terminandu-i psihic pe componentii Universitatii. In cea de-a doua repriza, Tudor le-a anulat oaspetilor un gol marcat de Papura la o faza controversata, dictand fault in atac comis de Daouda. Pana la final, iesenii s-au luptat de unii singuri cu bosniacul Guso, care, la fel ca in fiecare partida disputata in cei peste doi ani de cand apara neintrerupt poarta Craiovei, a facut minuni si a pastrat scorul neschimbat. Totusi, elevii lui Bondrea au avut egalarea la indemana pe final, dar Branet a avut un reflex formidabil dupa ce Ilie Iordache a reluat din 5 metri centrarea lui Lutu.

    BONDREA: "SUNTEM INECATI!"
    La finalul partidei, antrenorul Universitatii, Marian Bondrea, nu s-a sfiit sa-i acuze pe unii dintre elevii sai: "Este inadmisibil ca, la un meci cu asemenea incarcatura, sa fie jucatori carora sa le fie frica sa loveasca in minge. Daca pana azi eram in apa, acum suntem deja inecati, in moarte clinica. Numai un miracol ne poate salva". De partea cealalta, Ionut Popa, tehnicianul gazdelor, i-a dedicat victoria patronului Craiovei, Dinel Staicu: "Dupa cat a incercat sa rezolve acest meci in alte moduri decat pe teren, asta merita".

    ×
    Subiecte în articol: sport