x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Poli Timisoara - Zambon are palmaresul!

Poli Timisoara - Zambon are palmaresul!

de Marius Mihalcea    |    07 Dec 2006   •   00:00
Poli Timisoara - Zambon are palmaresul!

Au ramas cu buza umflata. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a dat dreptate marti italianului, nu lui Marian Iancu.

Au ramas cu buza umflata. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a dat dreptate marti italianului, nu lui Marian Iancu.
Palmaresul, culorile, dar si numele gruparii de pe Bega nu apartin clubului condus de Marian Iancu, potrivit deciziei luate marti de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, ci echipei patronate de Claudio Zambon, FC Politehnica Timisoara SA, care activeaza in Liga a 3-a.

HOTARARE. TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timisoara sa-i plateasca clubului lui Zambon despagubiri in valoare de 90.000 de euro, pentru ca in perioada 13 iunie-4 decembrie 2006 a folosit, fara a avea acest drept, numele, culorile, imnul, istoria si logoul gruparii italianului. Totodata, daca va mai utiliza aceste identitati, indiferent in ce scop, clubul lui Marian Iancu va fi obligat sa plateasca cate 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial pe care il va juca incepand cu data de 5 decembrie si pana cand intra in vigoare schimbarea numelui conform sentintei date de TAS. Astfel, echipa pregatita in prezent de Alin Artimon va trebui sa revina la vechea denumire, Poli AEK.

Iancu este impotriva deciziei. In plus, echipa lui Marian Iancu va mai trebui sa plateasca formatiei patronate de Zambon o suma compensatorie, pe care o va calcula Comisia de Recurs Federala a FRF, pentru folosirea insemnelor clubului din Liga a 3-a in perioada 31 ianuarie 2005-12 iunie 2006, dar si o dobanda de 5% pe an daca va depasi termenul de plata al celor 90.000 de euro. Toate aceste masuri luate de TAS au fost contestate de Iancu, care l-a atacat in termeni duri pe Claudio Zambon: "Decizia nu se refera la societatea noastra, ci la societatea Poli AEK, care nu mai functioneaza. Zambon vrea de la noi doar bani, iar daca detinea palmaresul, asa cum se lauda, ne intelegeam. Acesta nu este insa decat un traficant de carne vie, declarat persona non grata chiar de Federatia Romana de Fotbal".

×
Subiecte în articol: sport zambon