x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pornesc cu fast

Pornesc cu fast

21 Iul 2004   •   00:00

In aceasta seara, cu 8 zile inaintea debutului in preliminariile Ligii Campionilor, Dinamo isi prezinta lotul pentru noul sezon. Evenimentul de pe stadionul "Dinamo" va fi transmis in direct de Antena 1, incepand cu ora 21:00.

MIHAI IGIROSANU

Ceremonia, cu muzica de calitate, artificii, masini senzationale si multe altele, va fi urmata de un meci amical intre echipa lui Ioan Andone si Sportul Studentesc, partida care va debuta la ora 21:45.

LOT. "Cainii" sunt foarte aproape de rezolvarea problemelor legate de prelungirea contractelor jucatorilor Vlad Munteanu, Iulian Tames si Angelo Alistar. Dintre cei trei, cele mai mari sanse de a semna din nou cu Dinamo le are mijlocasul Tames. In privinta celorlalti si a ramanerii la echipa a lui Ionel Danciulescu, antrenorul principal al campioanei a declarat: "Nu mi-e frica daca vor pleca acesti jucatori. E Maradona vreunul dintre ei, sa castige campionatele de unii singuri? Tot ce am vrut sa facem era in ideea ca pleaca Danciulescu. Nu este nici o pierdere ca nu i-am adus pe Andrei Cristea sau pe Buga. Oricine din Romania poate fi rezerva lui Danciulescu".

OPTIMISM. In nota sa obisnuita, directorul executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, s-a aratat extrem de optimist in privinta viitorului apropiat: "Avem o echipa care a demonstrat si in turneul din Elvetia ca poate sa faca o figura frumoasa in cupele europene. La meciul cu FC Brasov (pierdut cu 0-1 de Dinamo) am stat in umbra. Important este sa castigam meciurile oficiale si acolo voi fi la vedere".

DINU II SPIONEAZA PE SLOVACI

Cum antrenorul Ioan Andone nu s-a elucidat deocamdata de imaginea pe care cei de la MSK Zilina au aratat-o in Supercupa Slovaciei, adversara din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor va mai fi monitorizata inca o data. La data de 24 iulie, Zilina debuteaza pe teren propriu in editia 2004-2005 a campionatului slovac, impotriva celor de la Spartak Trnava. Partida va fi urmarita la fata locului de administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, care va fi insotit de un angajat al clubului, pentru a filma cateva aspecte din jocul slovacilor.

REGII HARTIEI IGIENICE

Campioana Slovaciei, MSK Zilina, provine dintr-un oras micut si nu are o forta financiara prea mare, contractele jucatorilor invartindu-se in jurul a 10.000-25.000 de dolari pe an.

INEDIT. Sponsorul principal al adversarei lui Dinamo este firma "Tento", o societate producatoare de hartie igienica si alte produse similare. Patronul firmei respective, Josef Antosik, ii are printre partenerii de afaceri si pe Vladimir Cohn, unul dintre membrii influenti din Consiliul de Administratie de la Dinamo. "Tento" vireaza anual cele mai mari sume in contul clubului, numele firmei regasindu-se si pe tricourile echipei.

IDOLI. Biografiile jucatorilor de la Zilina sunt foarte profesionist prezentate pe site-ul oficial al clubului. Fotbalistilor le sunt dezvaluite poreclele si idolii in materie de sport. Astfel, Dinamo se va confrunta cu Bzueo (porecla portarului Mucha), Labus (stoperul Labant), Seio (mijlocasul Strba), Doly ("inchizatorul" Dolezaj) sau Sesty (atacantul Sestak). Cea mai interesanta situatie o are extrema dreapta, Barcik. Poreclit Baggio, el este un mare fan al celebrului jucator italian, pe care il idolatrizeaza. In privinta idolilor, alaturi de fotbalisti celebri, ca Gascoigne, Bergkamp, Nesta, Zidane, Ronaldo sau Roy Keane, se regasesc si doua nume mari ale sportului mondial. Stoperul Sninsky este mare fan al boxerului Muhammad Ali, iar play-maker-ul Bazik il admira pe fostul mare campion de tenis Ivan Lendl.
×
Subiecte în articol: sport dinamo