x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Portugalia - Anglia: un meci mondial la euro!

Portugalia - Anglia: un meci mondial la euro!

26 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

Este greu de spus ce va fi de acum inainte, insa primul "sfert", Portugalia - Anglia, a intrecut toate asteptarile. Asa meci mai rar! Am vazut doua mari echipe, care au jucat un fotbal total. Cu actiuni in viteza, un tempo ridicat si, in final, suspanul penalty-urilor de departajare. Este pacat ca o echipa a trebuit sa piarda si nu stiu daca acest regulament mai poate fi modificat, dar poate ca ar trebui sa intervina o schimbare. Consider ca primul gol al lui Owen din minutul 3 a descatusat ambitiile gazdelor. Ce gol! Intoarcere si rist printre ochii portarului. Poate fara aceasta reusita, echipele s-ar fi studiat la infinit. Insa asa, Portugalia nu mai avea ce pierde si si-a adus aminte ca au de aparat un blazon. Pana in prezent a fost cel mai mondial meci de la Euro 2004.

Comparativ cu partidele din grupa, mi-a placut Figo. A facut legea pana a fost schimbat, in timp ce Deco m-a dezamagit. Cred ca se crede deja cel putin Maradona! A incurcat tot jocul lusitanilor. Revenind la Figo, am vazut in momentul inlocuirii ca nu-i convine deloc, dar mutarea a fost cea castigatoare: noul intrat, Rui Costa, a fost imperial, a marcat un gol senzational, cel de 2-1, si a mai creat cateva faze spectacol. Despre Anglia este limpede ca suedezul Eriksson a adus un suflu nou la echipa. Nu se mai abuzeaza de sute de centrari in careu si se joaca la firul ierbii, unde Lampard si Scholes sunt adevarati mingicari. Imi pare rau de englezi, insa Beckham le-a ingropat iluziile. Este inadmisibil ca un fotbalist de talia lui sa nu se poata concentra intr-un asemenea moment. Mai ales ca este si capitanul echipei. Are dreptate ziarul Bild, care a titrat: "Fraierul de la 11 metri!". Despre arbitraj, doar ca Urs Meier ar fi putut acorda golul din ultimul minut al lui Sol Campbell. A fost o jenare usoara a portarului, dar, daca valida reusita, nu i se reprosa nimic. 9 arbitri din 10 ar fi acordat gol!

Nu pot incheia fara sa spun ca, intr-un sondaj efectuat de un post de radio local, 85% dintre nemti nu sunt de acord cu plecarea lui Rudi Voeller de la echipa nationala, iar acest lucru a produs un soc. Este un antrenor iubit. Chiar si Oliver Kahn i-a luat apararea: "Poate sa vina cel mai mare antrenor din lume. Daca nu ai jucatori, nu ai ce face!". Foarte adevarat!

×
Subiecte în articol: sport