x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Potec trage la medalii

Potec trage la medalii

de Vlad Ionescu    |    28 Iul 2009   •   00:00
Potec trage la medalii
Sursa foto: /AFP/Mediafax

Înotătoarea Camelia Potec s-a calificat în finala de azi a probei de 1.500 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de la Roma, ea obţinând al treilea timp al seriilor desfăşurate ieri-dimineaţă.



Cea mai lungă probă din înotul fe­minin, care nu face însă parte din programul olimpic, a reunit la start 32 de concurente, între care şi pe repre­zentantele noastre Camelia Potec şi Ionela Cozma. Potec, creditată cu cel mai bun rezultat mondial al anului pe această distanţă, a luat startul în seria a patra, pe care a câştigat-o fără să forţeze după 16 minute, 2 secunde şi 21 de sutimi, timp care reprezintă al treilea rezultat al cali­ficărilor.

Recordul personal al fostei campioane olimpice de la Atena este însă cu 10 secunde mai bun decât performanţa obţinută în serii, astfel că, în finala programată în această seară, ea ar putea aduce României prima medalie la actuala ediţie a Campionatului Mondial. Ionela Cozma a ocupat doar locul 24, timpul său fiind cu peste o jumătate de minut mai slab decât cel al lui Potec.

Camelia se află la a doua finală la Roma, după cea de 400 m liber, pe care a încheiat-o pe locul 6, cu un nou record naţional: 4 minute, 3 secunde şi 41 de sutimi. A fost cea mai rapidă cursă din istoria acestei probe, în care pentru prima dată o femeie, Fede­rica Pellegrini (Italia), a reuşit să coboare sub graniţa psihologică de 4 minute.


POLOIŞTII, MISIUNE IMPOSIBILĂ

Învingătoare cu 7-5 în barajul cu Australia, naţionala de polo a României s-a calificat în sferturile de finală, îndeplinindu-şi obiectivul stabilit pentru această competiţie.

Astăzi la ora 16:20, Cosmin Radu, Kalman Kadar, Dragoş Stoenescu, Andrei Buşilă şi ceilalţi elevi ai antrenorului maghiar Kovacs Istvan vor întâlni Croaţia pentru un loc în careul de aşi.

Formaţia ex-iu­goslavă reprezintă un adversar de calibru, fiind câştigătoare a titlului mon­dial la ediţia precedentă şi finalistă în acest an în Liga Mondială. Croaţii au terminat pe primul loc în grupa B, unde au înregistrat numai victorii la scor, şi au avantajul de a fi mai odihniţi, deoarece nu a mai trebuit să joace meciul de baraj.

Programul sferturilor de finală mai cuprinde meciurile Ungaria - Serbia, Spania - Canada şi Rusia - Germania. Câştigătoarele se califică în semifinale, iar învinsele vor juca pentru locurile 5-8.

×
Subiecte în articol: sport polo cm natatie