x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prea mici pentru Europa

Prea mici pentru Europa

de Mihai Igirosanu    |    04 Dec 2009   •   00:00
Prea mici pentru Europa
Sursa foto: Mihai Stetcu/GAZETA SPORTURILOR/INTACT IMAGES

Deşi titlul se potriveşte perfect tuturor echipelor româneşti din Europa League, în acest material ne vom referi la cea mai titrată şi cea mai celebră dintre ele, Steaua. Ajutată de victoria lui Fenerbahce în Olanda, trupa lui Mihai Stoichiţă a fost pe alocuri patetică la Tiraspol.



Roş-albaştrii n-au reuşit decât sporadic să depăşească rezistenţa unei echipe locale plină de bunăvoinţă, generoasă în efort, dar extrem de limitată. Astfel, Steaua a ratat şi cel de-al doilea obiectiv al sezonului, după eliminarea din Cupa României. Mai îngrijorător pentru fanii ei este faptul că perspectivele sunt cenuşii, în ciuda transferurilor, multe dintre ele pur imaginare, trâmbiţate aproape zilnic de patronul Gigi Becali.

STOICHIŢĂ, PRIMUL ATAC LA JUCĂTORI
După remiza de la Tiraspol, care a condus la eliminarea din Europa League înaintea ultimei etape, antrenorul Mihai Stoichiţă a pus tunurile pe jucători, deşi până miercuri seară îi apărase mereu, indiferent de rezultate: "Sunt dezamăgit după acest joc, dar nu atât de rezultat, cât mai mult de prestaţiile unor jucători. Sunt doi sau trei băieţi care ar trebui să se gândească bine ce vor să facă mai departe. Dacă joci la Steaua, trebuie să dai mai mult pe teren. Şeriff este o echipă bună, dârză, pregătită foarte bine fizic, mental şi nu m-a surprins. Au avut câteva ocazii în prima repriză, iar ulterior noi ne-am descoperit şi ei au marcat. Tactic, au evoluat foarte bine". Tehnicianul stelist a anunţat că, în ciuda eliminării, Steaua va juca la turaţie maximă în ultima etapă, acasă, cu Twente. "Steaua va fi motivată în meciul cu Twente, chiar dacă nu mai are şanse de calificare. Vom juca pe viaţă şi pe moarte. Vrem să ne jucăm şansele corect până la final". La rândul său, atacantul Romeo Surdu a spus: "Suntem foarte supăraţi, ştiam încă din timpul partidei noastre că Fenerbahce conduce", în vreme ce autorul golului Stelei, columbianul Juan Carlos Toja i-a ţinut isonul: "Nu contează că am marcat! Ce rost mai are dacă tot nu ne-am calificat?".

Zapata, apărat de colegi
Deşi a gafat impardonabil la golul moldovenilor, portarul columbian, Robinson Zapata (foto), a fost susţinut de colegi după meciul în care, totuşi, a avut şi câteva intervenţii salvatoare. "Zapata a fost figura meciului, adică cel mai bun de pe teren. Un portar inteligent şi sunt sigur că va depăşi acest moment nefast", a spus compatriotul său, Toja. Atacantul Romeo Surdu i-a luat şi el apărarea lui "Rufay". "Zapata a greşit, asta e, nu trebuie să-l condamnăm. Oricine poate greşi, şi eu am greşit de atâtea ori", a comentat Surdu. De asemenea, stoperul Ionuţ Rada a ţinut să laude prestaţia columbianului până la gafa din minutul 83. "Ne pare extrem de rău, mai ales că am avut ocazii şi la 0-0, şi la 1-1. Postul lui Zapata este predispus la asemenea greşeli, însă el a apărat foarte bine".

"Mi-a plăcut meciul şi pot spune că am avut ghinion în unele momente, pentru că Steaua a greşit mult în apărare. Am jucat agresiv şi am presat adversarul. Totuşi, Steaua este o echipă bună, care poate pune probleme oricui"

Leonid Kuciuk - antrenor Şeriff

×
Subiecte în articol: sport