x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport PRELIMINARII CM 2010 - Mureşan şi Trică se întorc

PRELIMINARII CM 2010 - Mureşan şi Trică se întorc

de Delia Gomoescu    |    03 Oct 2008   •   00:00
PRELIMINARII CM 2010 - Mureşan şi Trică se întorc

După evoluţiile bune din confruntarea cu Chelsea, "ardelenii" Gabi Mureşan şi Eugen Trică se află în vizorul selecţionerului Victor Piţurcă. Cei doi ar putea fi convocaţi pentru meciul cu Franţa din 11 octombrie.



După evoluţiile bune din confruntarea cu Chelsea, "ardelenii" Gabi Mureşan şi Eugen Trică se află în vizorul selecţionerului Victor Piţurcă. Cei doi ar putea fi convocaţi pentru meciul cu Franţa din 11 octombrie.

Selecţionerul Victor Piţurcă vrea să aducă la echipa naţională forţe proaspete. Încântat de jocul clujenilor Gabi Mureşan şi Eugen Trică, antrenorul este gata să apeleze la serviciile celor doi în campania de calificare pentru CM 2010. "Nu poţi să vorbeşti decât de bine de jucătorii români de la CFR Cluj după ce au reuşit un rezultat atât de bun în faţa unei echipe cum este Chelsea. Au jucat foarte bine şi Stăncioiu, şi Trică, şi Mureşan. În ceea ce îl priveşte pe Mureşan, el este fără discuţie o soluţie pentru echipa naţională. Dacă l-am luat la lot atunci când era la o echipă mică, cu atât mai mult l-aş lua acum când joacă bine şi constant la CFR", a spus selecţionerul. Piţurcă a adăugat că şi Trică intră în calculele sale pentru următoarele meciuri, chiar dacă acesta şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională: "Trică a evoluat foarte bine. Nu ştiu cât este de hotărât să renunţe la naţională. Mai vorbeşte şi el prostii". Piţurcă şi-a exprimat regretul că Răzvan Raţ, abia refăcut după o accidentare, nu a evoluat în meciul Şahtior – Barcelona. Piţi ar fi vrut ca fundaşul să joace, pentru a-i verifica forma.

DOAR VICTORIE CU FRANŢA

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, consideră că, din cauza înfrângerii cu Lituania, România nu are decât varianta victoriei în confruntarea cu Franţa. "Nu este un meci vital pentru noi, dar este important, pentru că nu ne mai permitem să pierdem puncte, mai ales dacă vrem primul loc în grupă", a spus Lupescu la GSP TV. Directorul general al FRF a spus că, în funcţie de rezultatul partidei de la Constanţa, se va hotărî dacă Victor Piţurcă va mai rămâne selecţioner: "După meciul cu Franţa, tragem linie şi vom vedea ce vom face în continuare".

ÎNCEPE ETAPA A X-A

Azi vor avea loc două partide din cadrul celei de-a X-a etape a Ligii 1, primul meci fiind programat de la ora 15:00, în direct la GSP TV, la Mediaş, între Gaz Metan şi Gloria Buzău. Meci important între două echipe aflate în suferinţă după parcurgerea a mai bine de un sfert din actuala ediţie de campionat, mai ales că oaspeţii n-au cunoscut încă deloc gustul victoriei. La Piteşti, FC Argeş, autoarea surprizei de proporţii din runda precedentă (3-1 pe terenul Rapidului), va primi replica oltenilor de la U Craiova cu începere de la ora 19:00, în direct pe GSP TV. În timp ce gazdele şi-au propus să nu irosească punctele cucerite în Giuleşti, oaspeţii vor veni în Trivale cu intenţia anunţată de a trece din nou pe pozitiv în clasamentul "adevărului". În fine, mâine, cu începere de la ora 20:00, Antena 1 va transmite în direct întâlnirea dintre Steaua şi nou-promovata CS Otopeni, acesta fiind, de altfel, şi singurul meci al zilei de sâmbătă.

"Nici unul dintre stranierii din campionat nu a jucat cinci ani în Liga 1 şi nici nu are cineva valoare pentru a fi chemat la naţională"
Ionuţ Lupescu

×
Subiecte în articol: sport trică