x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prepelita = 1 milion $

Prepelita = 1 milion $

17 Feb 2005   •   00:00

Noua vedeta a formatiei din Trivale este Andrei Prepelita. Acesta ar putea urma drumul Capitalei precum au facut Mutu, Neaga sau Dica, daca pitestenii obtin un milion de dolari in schimbul sau.

SORIN ANGHEL

PLECAT. Andrei Prepelita a stat anul acesta 5 saptamani in Cipru in cantonament cu FC Arges si cu "tineretul": "Daca mai stateam un pic in Larnaca, primeam cetatenia"
Pitestiul a devenit in ultimii ani o pepiniera de talente care au luat drumul Bucurestiului pentru a evolua la granzii campiona-tului. Valentin Nastase, Mutu, Neaga, Nicolae Dica sau Danut Coman au adus bani frumosi in contul lui FC Arges, in momentul in care au fost vanduti la echipele din Capitala. Avalansa de jucatori valorosi care au plecat de la formatia din Trivale a facut ca echipa sa traiasca din banii obtinuti pe seama acestor transferuri. In clipa de fata, sperantele pitestenilor se leaga de Andrei Prepelita.

NEGOCIERI. Internationalul de tineret este curtat de Steaua, Dinamo si Rapid, dar presedintele Viorel Ilinca cere in schimbul jucatorului un milion de dolari. "Stiu ca exista oferte pentru mine de la echipele din Capitala, dar deocamdata nu am discutat cu nimeni despre vreun transfer. Sunt la Pitesti si imi este bine aici, pentru ca joc meci de meci", spune Prepelita.

DIRECTIE. Transferul jucatorului la o echipa din Bucuresti ar reprezenta o mare afacere pentru Viorel Ilinca, deoarece Prepelita este un produs exclusiv al clubului din Pitesti. "Viorel Moiceanu m-a vazut la un trial al echipei nationale si m-a luat la FC Arges la juniori. Mai tarziu m-a chemat Halagian la echipa mare, cand aveam 16 ani, dar am jucat mai mult la tineret. Acolo am dat niste goluri cu Steaua si Rapid si m-au chemat inapoi la prima echipa, unde sunt si acum", povesteste pitesteanul.

GOLGETER
Andrei Prepelita este fiul fostului fundas dreapta al lui FC Olt Scornicesti, Constantin Prepelita. "Tata m-a luat cu el la fotbal la CSS Slobozia, unde este antrenor si acum. La 12 ani jucam in echipa cu baieti mai mari cu patru-cinci ani decat mine. Ma baga atacant si, pentru ca dadeam goluri multe, a vrut sa ma duca la Dinamo. Zicea el ca au centru bun de juniori. Am ajuns pana la urma la Pitesti si nu-mi pare rau, pentru ca am avut ocazia sa ajung mai repede la prima echipa si sa joc in Divizia A inca de la 16 ani", este de parere fotbalistul.
×
Subiecte în articol: sport prepelita