x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Presa italiană scrie că Mutu va fi suspendat 6 luni, avocaţii atacantului infirmă

Presa italiană scrie că Mutu va fi suspendat 6 luni, avocaţii atacantului infirmă

16 Apr 2010   •   00:00

Unul dintre avocaţii atacantului român Adrian Mutu, Paolo Rodella, a declarat, vineri, că nu se poate şti exact care va fi sancţiunea pe care CONI o va dicta împotriva internaţionalului român înainte de audierile ce vor avea loc luni, 19 aprilie, în cazul de dopaj cu sibutramină.

În presa italiană s-a zvonit, vineri, că Mutu ar putea primi o suspendare de şase luni, dar avocatul Rodella a precizat că toate aceste informaţii sunt pure "invenţii".

"E un lucru în totalitate inventat şi nu poate fi altceva. Înainte de a merge în instanţă nu se poate şti ce pedeapsa va primi Adrian, de aceea zvonurile nu au nici cea mai mică bază. Faptul că noi suntem optimişti cu privire la rezultatul cazului este un lucru, dar nu e posibil să existe scurgeri de informaţii înainte de a începe procesul", a spus Rodella, citat de site-ul tuttomercatoweb.com.

"Luni vom merge la CONI şi vom arăta toate argumentele noastre. Suntem absolut liniştiţi, vom cere o reducere corespunzătoare a pedepsei. Îmi dau seama că, din punct de vedere jurnalistic, faptul că Adrian ar putea juca în ultimele partide al campionatului poate fi interesant, dar cu două zile înainte de şedinţă nu se ştie cu exactitate ce se va întâmpla", a mai precizat avocatul italian.

Site-ul violaplanet.com a scris vineri că atacantul Adrian Mutu ar putea primi o sancţiune de şase luni, faţă de pedeapsa de un an cât a fost solicitată, la sfârşitul lunii martie, de Procuratura Antidoping a CONI.

Tribunalul Naţional Antidoping va judeca luni  dosarul în care Adrian Mutu este acuzat de dopaj cu sibutramină. Procuratura antidoping a Comitetului Olimpic Italian a propus o suspendare pe o perioadă de un an, conform articolului 10.4 din codul WADA, care prevede circumstanţe atenuante şi posibilitatea reducerii pedepsei în anumite cazuri.

×
Subiecte în articol: redactie