x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Preţul lui Piţi: 300.000 €

Preţul lui Piţi: 300.000 €

de Marius Mihalcea    |    16 Mai 2009   •   00:00
Preţul lui Piţi: 300.000 €
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact images

Aceasta este suma pe care a primit-o fostul selecţioner al reprezentativei României drept consecinţă a încetării unilaterale a raportului de muncă pe care îl avea cu Federaţia Română de Fotbal.



De mai bine de o lună şi jumătate a avut nevoie directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, să-l convingă pe Victor Piţurcă să semneze rezilierea contractului. Dat afară de la cârma naţionalei imediat după insuccesul cu Austria, 1-2 la Klagenfurt, fostul selecţioner nu a fost de acord să renunţe la înţelegerea cu FRF în schimbul compensaţiei de 250.000 de euro pe care i-au propus-o federalii în primă instanţă. Părţile au bătut în cele din urmă palma pentru 300.000 de euro, bani care i-au intrat deja în cont lui Piţurcă.

"Oferta noastră de 300.000 de euro a fost acceptată de el. Noi i-am trimis hârtia pe care el a dorit-o, a semnat-o şi ne-a trimis-o înapoi. Apoi, noi am semnat, la rândul nostru, hârtia respectivă, i-am virat banii în cont şi cu asta basta. Rezilierea contractului s-a oficializat. În momentul de faţă, Victor Piţurcă nu mai are nici o legătură contractuală cu FRF", a anunţat ieri Ionuţ Lupescu. Piţurcă a admis că şi-a reziliat contractul cu FRF, dar nu a dorit să facă prea multe precizări. "Eu nu mai fac parte din lumea fotbalului şi nu are rost să vorbesc despre fotbal. Ce rost are să mai comentez eu acum? Să comenteze Lupescu şi ceilalţi. Eu nu mai vreau să vorbesc despre fotbal", a spus Piţi, care a fost demis la data de 9 aprilie, după ce sub comanda sa "tricolorii" au pierdut aproape toate şansele de calificare la turneul final al CM 2010, din Africa de Sud. La 29 aprilie, Comitetul Executiv al FRF l-a învestit în funcţia de selecţioner pe antrenorul echipei FC Braşov, Răzvan Lucescu.

×
Subiecte în articol: sport