x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Primarul Piteştiului, chemat la DNA în dosarul Penescu! Marcel Lică aşteaptă eliberarea pe cauţiune

Primarul Piteştiului, chemat la DNA în dosarul Penescu! Marcel Lică aşteaptă eliberarea pe cauţiune

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Mai 2009   •   00:00
Primarul Piteştiului, chemat la DNA în dosarul Penescu! Marcel Lică aşteaptă eliberarea pe cauţiune

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti, a fost chemat în această dimineaţă pentru a da declaraţii la DNA Piteşti. Edilul Piteştiului a părăsit sediul DNA după de a fost audiat aproape două ore de către procurori. În acelaşi dosar, judecătorii au decis astăzi să prelungească mandatele de arestare pentru Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean.



Pendiuc a fost chemat la sediul DNA Piteşti în calitate de martor în scandalul "Pensescu - mită la arbitri"! Acesta a sosit la sediul DNA fără să fie însoţit de avocat. În această dimineaţă, procurorii DNA îl-au chemat la audieri şi pe Georgică Dieca, preşedintele consiliului de administraţie al echipei FC Argeş.

Treburi lămurite!?

La ieşire Pendiuc a fost lapidar în declaraţii, el arătând  că a fost audiat în calitate de martor în dosarul privind corupţia din fotbal: "Când sunt lucruri pe care trebuie să le lămureşti, acestea trebuie lămurite". Pendiuc susţine că procurorii nu l-au informat dacă îi vor mai solicita vreo declaraţie în acest caz. 


Lică în stand-by

Observatorul federal Marcel Lică, arestat preventiv pentru luare de mită, a fost adus în jurul orei 8.00 la Tribunalul Argeş, loc unde se judecă cererea de eliberare pe cauţiune. Decizia pe care instanţa o va lua poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Piteşti.

În cazul lui Marcel Lică, Tribunalul Argeş a admis, pe 30 aprilie, cererea de eliberare sub control judiciar, însă procurorii au înaintat recurs iar Curtea de Apel Piteşti a decis menţinerea măsurii arestului preventiv. Suma stabilită de judecători pentru eliberarea sa este de 10.000 RON va şi a trebuit plătită înainte de judecare. Tot astăzi, judecătorii au decis ca mandatele de arestare ale lui Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean să fie prelungite cu 29 de zile.





×
Subiecte în articol: sport