x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Punctul lui Zapata

Punctul lui Zapata

de Mihai Igirosanu    |    02 Oct 2009   •   00:00
Punctul lui Zapata
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Roş-albaştrii au bifat aseară a doua remiză consecutivă în Europa League, însă punctul obţinut la Enschede poate fi considerat pozitiv. Ca şi la Braşov, portarul columbian Zapata a fost din nou eroul Stelei.



Stoichiţă a început meciul contra echipei pregătite de coşmarul Steve McClaren cu o formulă ofensivă, Romeo Surdu şi Juan Toja acţionând foarte aproape în spatele cuplului de atacanţi format din Pantelis Kapetanos şi Bogdan Stancu. În ciuda formei slabe a lui Surdu şi Toja, Steaua a irosit ocaziile primei reprize, Stancu, Szekely şi Kapetanos bâlbâindu-se pe rând în faţa porţii olandeze. Ostilităţile s-au schimbat după pauză, Twente preluând iniţiativa. Numai că tentativele chilianului Ruiz sau elveţianului N'Kufo s-au izbit de reflexele senzaţionale ale portarului Stelei, Robinson Zapata, aflat într-o perioadă de graţie.

"PÂNĂ ÎN MINUTUL 65"
După meci, antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, avea sentimente contradictorii: "A fost un meci care se putea termina oricum, ambele echipe au avut şanse importante de a marca. Din minutul 65 nu am mai jucat la fel de bine, dar nici organizarea nu a fost aşa cum mi-am dorit. Îmi felicit jucătorii pentru acest rezultat, au făcut tot ce le-am cerut. S-au dăruit şi pe teren s-au văzut urmările", a spus tehnicianul trupei din Ghecea. La rândul său, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a declarat: "Trebuie să avem răbdare. Twente nu este o echipă atât de slabă, încât să ne facem probleme pentru că am ratat foarte mult. Mai avem de muncă, pentru că nu suntem încă o formaţie legată. Este păcat că nu au reuşit oamenii din atac să marcheze, dar eu cred că putem fi mulţumiţi de rezultat. Jocurile importante de acum vin. Echipa este în creştere, am arătat că jucăm frumos. În partidele următoare, vom juca să marcăm şi să şi câştigăm".  

Fără fani în Olanda
Meciul de aseară a fost primul după Revoluţie în care Steaua nu a fost încurajată de nici un grup de suporteri. Oficialii roş-albaştrilor au refuzat numărul de bilete la care aveau dreptul prin regulament, iar fanii nu au reuşit să-şi procure tichete de acces pe stadionul lui Twente. "Nu am simţit deloc lipsa suporterilor în tribune", a remarcat, după meci, preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală. Cotidianul olandez Voetbal International a scris: "Twente şi-a dorit mai mult de un punct şi a atacat meticulos, dar nu a marcat. Încercarea din ultimul minut a lui N'Kufo ar fi trebuit să aducă victoria, dar olandezii au fost nevoiţi să recunoască valoarea columbianului Zapata".

"În meciuri de acest fel ai doar câteva şanse să tranşezi totul în favoarea ta, iar noi am avut câteva foarte mari, dar Robinson Zapata a fost impresionant"
Steve McClaren - antrenor Twente

×
Subiecte în articol: sport