x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rămâne Rednic?

Rămâne Rednic?

de Marius Mihalcea    |    22 Mar 2008   •   00:00
Rămâne Rednic?
Sursa foto: Christian Silva/

În timp ce George Copos a spus ieri că îi este teamă de faptul că nu va reuşi să-l convingă pe "Puriu" să renunţe la demisie, jucătorii au afirmat, la unison, că tehnicianul va continua în Giuleşti.

RAPID - Vor rejucare din minutul 73


În timp ce George Copos a spus ieri că îi este teamă de faptul că nu va reuşi să-l convingă pe "Puriu" să renunţe la demisie, jucătorii au afirmat, la unison, că tehnicianul va continua în Giuleşti.


Chiar dacă Mircea Rednic a condus şedinţa de pregătire de ieri după-amiază a giuleştenilor, finanţatorul grupării de lângă Podul Grant nu este convins de faptul că tehnicianul va reveni asupra deciziei de a demisiona. "Nu ştiu dacă Mircea Rednic rămâne la Rapid. E prea nervos, prea furios după ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Steaua", a spus Copos. Rednic a evitat să dea un răspuns clar. "Domnul Copos a încercat să mă convingă să rămân, dar n-am luat o decizie finală în acest sens. Hotărârea mea va depinde şi de ce măsuri va dispune Comisia de Disciplină după cele petrecute la meciul cu Steaua".

 

SIGURANŢĂ. În acest timp, jucătorii rapidişti au spus că antrenorul le-a transmis că va rămâne sigur la echipă măcar până la finalul sezonului. "Rednic rămâne, pentru că ar fi dat dovadă de laşitate dacă ar fi plecat. Aşteaptă şi dânsul decizia Comisiei de Disciplină. Eu cred că rămâne, indiferent de decizie. E normal să rămână până la finalul campionatului, fiindcă am plecat împreună pe un drum şi trebuie să mergem până la capăt", a declarat Daniel Pancu.

 

DORINŢĂ. În semn de protest faţă de decizia arbitrului Alexandru Deaconu de a pune capăt mai devreme meciului cu Steaua, giuleştenii au apărut la antrenamentul de ieri echipaţi în tricouri albe inscripţionate pe piept cu mesajul: "Ce vină avem noi?". Rapidiştii speră totuşi ca la judecarea cazului, Comisia de Disciplină să stabilească rejucarea partidei. "Şi în Turcia, unde se ştie ce suporteri fanatici sunt, s-a lovit arbitrul cu obiecte aruncate din tribună şi nu s-a oprit meciul. Deaconu trebuia să oprească meciul doar dacă se afla în imposibilitatea de a mai arbitra. Eu sper ca meciul să se rejoace din minutul 73 şi de la 1-0 pentru noi", a afirmat Pancu. Săpunaru i-a ironizat pe stelişti pentru felul în care au părăsit terenul: "Au plecat foarte repede, fiindcă venea ploaia şi n-aveau umbrele la ei". Pancu a completat: "E ruşinos cum au procedat steliştii, urât, n-au dat dovadă de bărbăţie".

 

Pancu, pe tuşă

Accidentarea suferită de Pancu în faza premergătoare deciziei lui Alexandru Deaconu de a fluiera sfârşitul jocului, când giuleşteanul a dat cap în cap cu stelistul Neşu, este destul de serioasă. Transportat la spital la jumătate de oră după terminarea meciului, Pancu a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral cu hematom epicranian frontal şi o plagă minoră la nivelul hematomului, iar ieri nu s-a antrenat alături de colegi, fiind scutit de la efort de medici.

 

Măsuri de securitate la Buzău

După incidentele produse pe stadionul din Giuleşti la derby-ul cu Steaua, autorităţile buzoiene au dispus măsuri de securitate speciale pentru meciul de duminică, din campionat, dintre Gloria Buzău şi Rapid. Deşi iniţial partida fusese considerată cu grad de risc mediu, măsurile luate vor fi pentru condiţiile unei partide cu grad foarte ridicat de risc. Prefectul de Buzău a cerut suplimentarea de 4 ori a forţelor de ordine, la 300 de jandarmi, poliţişti, poliţişti comunitari şi angajaţi ai firmei de securitatecontractate de Gloria. (Mihai Bunăziua, Buzău)

 

Profeţia lui Marius Stan

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a anticipat, cu trei zile înaintea meciului Rapid – Steaua, că în Liga 1 se va ajunge la întreruperi de meciuri, din cauza greşelilor de arbitraj şi a presiunii din partea conducătorilor. "Sunt greşeli mari de arbitraj şi vor apărea şi mai multe, pentru că e o miză foarte mare, iar presiunea din partea conducătorilor e pe măsură. În curând cred că un joc se va înterupe. Ori va fi o bătaie între jucători, ori suporterii vor intra în teren, ori chiar se vor bate conducătorii între ei", spunea Stan luni. "Fotbalul se află pe un drum presărat cu mult praf de puşcă şi e nevoie doar de o simplă scânteie pentru a exploda. Am anticipat ceea ce s-a întâmplat la meciul Rapid – Steaua. Nu vreau să fiu un Nostradamus autohton, însă vă spun că acesta e doar începutul. Se vor întâmpla lucruri şi mai grave dacă în continuare regulamentele nu vor fi puse în aplicare", a declarat ieri oficialul gălăţean.

 

La masa verde, sub toate formele

Pentru rapidişti, faptul că meciul cu Steaua nu s-a disputat până la expirarea timpului regulamentar de joc nu reprezintă o premieră. Din contră, gruparea de lângă Podul Grant a mai fost de două ori protagonista unor episoade de acest gen, doar motivul care a dus la încheierea mai devreme a ostilităţilor fiind diferit faţă de cel de joi seară.

Prima dată când giuleştenii n-au dus un meci până la capăt s-a petrecut în ediţia de campionat 2001-2002. Atunci, elevii lui Viorel Hizo au părăsit terenul de joc la ordinul lui George Copos, care s-a dorit a fi un protest faţă de maniera tendenţioasă de arbitraj a lui Sorin Corpodean. În ultima etapă a ediţiei 2005-2006, rapidiştii au mai terminat un meci înainte de limită. Aflaţi în luptă pentru titlu cu Steaua, rapidiştii, care întâlneau Jiul, au luat foc atunci când la staţia de radioamplificare a stadionului din Petroşani s-a anunţat că în minutul 10 "roş-albaştrii" conduc la Vaslui cu 2-0. Ce a urmat? Cinci cartonaşe roşii pentru jucătorii lui Răzvan Lucescu jr şi, implicit, oprirea jocului de către arbitrul Anton Heleşteanu, întrucât Rapid nu mai avea pe teren numărul minim de jucători prevăzut de regulamentul de fotbal. În plus, Comisia de Disciplină a mai dat şi meci pierdut Rapidului, cu 3-0. Giuleştenii au mai pierdut însă un meci la masa verde şi în cupele europene. S-a petrecut în toamna lui 2001, când meciul cu Paris SG, de pe "Valentin-Stănescu", din Cupa UEFA, s-a întrerupt în minutul 113, din cauza stingerii nocturnei. Cum clubul gazdă, în speţă Rapid, nu a remediat lucrurile în timpul prevăzut special de regulament în astfel de situaţii, forul de la Nyon a dat câştig de cauză, la masa verde, cu scorul de 3-0, formaţiei franceze. Antrenaţi la vremea respectivă de Viorel Hizo, rapidiştii au trecut totuşi uşor peste acel incident, ei fiind oricum foarte aproape de eliminare, după 0-0 în tur, la Paris, scorul în momentul întreruperii partidei fiind favorabil francezilor, care conduceau cu 1-0 prin golul reuşit de Aloisio. Revenind la Liga 1, partidele rapidiştilor de la Braşov şi cu Steaua, de joi, sunt singurele care s-au încheiat mai devreme de după Revoluţie.

 

 

Antecedente în campionatul românesc cu arbitri în rol principal

 

 

 

×
Subiecte în articol: sport steaua rapid meciul