x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID - Andone, soluţie interzisă

RAPID - Andone, soluţie interzisă

de Marius Mihalcea    |    07 Oct 2008   •   00:00
RAPID - Andone, soluţie interzisă

Directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF i-a avertizat pe giuleşteni să nu cumva să-l angajeze pe fostul tehnician al campioanei CFR, pentru că ar încălca regulamentul. 



Directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF i-a avertizat pe giuleşteni să nu cumva să-l angajeze pe fostul tehnician al campioanei CFR, pentru că ar încălca regulamentul.  

Mircea Rădulescu a fost foarte clar. "Noi luăm în calcul cu ce se ocupă Andone, nu sub ce formă este angajat la un club. Nu putem fi păcăliţi, pentru că fotbalul este un domeniu transparent şi putem demasca dacă Andone este sau nu antrenor la club, chiar dacă, de exemplu, el ocupă oficial funcţia de director sportiv sau de maseur. Noi vom aduna probe şi le vom trimite la Comisia de Disciplină, iar cei de acolo vor lua măsurile de rigoare. Nu se poate ca cineva să rămână nepedepsit dacă se va încălca acest regulament", a spus, ieri, directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF. Potrivit unui articol introdus în Regulamentul privind Statutul Antrenorului de Comitetul Executiv al FRF în această vară, începând cu anul competiţional 2008-2009, pe toată durata unui sezon, un tehnician nu poate pregăti decât o singură echipă din Liga 1. Astfel, o eventuală cooptare a lui Andone în staff-ul Rapidului ar echivala cu încălcarea regulamentului, până în etapa a şasea, cînd a fost destituit, "Fălcosul" ocupând funcţia de antrenor principal al lui CFR Cluj. "Dacă va dori să antreneze din nou, domnul Andone e liber să o facă în liga a doua sau în alte ţări", a mai precizat Rădulescu.

VINE NEAMŢUL MIDDENDORP?
Chiar dacă după suspendarea lui Jose Peseiro numele său a fost cel mai des vehiculat ca posibil înlocuitor al tehnicianului portughez, Andone a spus ieri că nu a fost contactat de nimeni din conducerea Rapidului: "Încă nu am primit nici o ofertă din partea domnului Fathi Taher, dar şi dacă aş vrea să antrenez Rapidul, nu am voie, fiindcă nu îmi permit regulamentele. Am antrenat deja o echipă în Liga 1, pe CFR, şi nu am cum să pregătesc o altă formaţie în acest sezon. Nu pot să am vreo funcţie tehnică la vreo echipă". În aceste condiţii, se pare că giuleştenii s-au reorientat către antrenorul german Ernst Middendorp, cu care s-a mai negociat şi astă-vară. Iar neamţul n-ar spune "nu" ofertei, chiar dacă în urmă cu patru luni a fost preferat Peseiro.

Se bate cap în cap cu Codul Muncii

Articolul din Regulamentul privind Statulul Antrenorului care îi interzice lui Ioan Andone să antreneze Rapidul sau o altă formaţie din Liga 1 pe parcursul acestui sezon este în contradicţie cu prevederile Codului Muncii. Conform capitolului 2 din Codul Muncii – Principii fundamentale, articolul 3 – care se referă la libertatea muncii, dreptul la muncă nu poate fi îngrădit: "Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze. Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea". "Noi nu îngrădim dreptul la muncă, Andone se poate angaja, dar nu la un club de Liga 1. Nu este vorba de o îngrădire în opinia mea, ci doar de o limitare. O îngrădire ar fi dacă nu ar avea dreptul să antreneze", a declarat juristul FRF, Iustin Ştefan.

"Eu nu am spus niciodată că aş vrea să antrenez Rapidul. Pentru mine e clar ce am voie să fac în România. Ştiu că la Rapid e cineva acolo, Nae Manea şi Grigore Sichitiu"

Ioan Andone

×
Subiecte în articol: sport andone