x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID – DINAMO / Reconcilierea e departe

RAPID – DINAMO / Reconcilierea e departe

de Marius Mihalcea    |    21 Aug 2008   •   00:00
RAPID – DINAMO / Reconcilierea e departe

Duminică, ora 20:45, în direct la Antena 1
În timp ce oficialii grupării de lîngă Podul Grant au făcut un prim-pas spre împăcare, conducătorii formaţiei din Ştefan cel Mare nu par încă dispuşi să facă pace.



Duminică, ora 20:45, în direct la Antena 1
În timp ce oficialii grupării de lîngă Podul Grant au făcut un prim-pas spre împăcare, conducătorii formaţiei din Ştefan cel Mare nu par încă dispuşi să facă pace.

Propagat cu repeziciune, conflictul dintre rapidişti şi dinamovişti a atins cote alarmante în cursul zilei de marţi, cînd cele două tabere s-au atacat reciproc inclusiv prin intermediul unor comunicate de presă postate pe site-urile oficiale ale cluburilor. "Clubul Dinamo este al doilea avorton al fotbalului românesc, care şi-a făcut apariţia printr-un abuz grosolan", au lovit giuleştenii. "Comunicatul de presă al clubului Rapid pare mai degrabă erupt de la Bălăceanca sau de la Socola, iar cei care l-au compus ar trebui să candideze pentru clinicile mai sus-amintite", au ripostat "roş-albii".

DISPUTE.
Ce a urmat? Intervenţia principalului acţionar al Rapidului, Fathi Taher, care le-a cerut scuze în mod public echipelor Dinamo şi Steaua şi a anunţat că managerul sportiv al echipei sale, Cristian Costache, va fi amendat pentru limbajul folosit în acel comunicat, la fel şi jucătorul Marius Constantin, care s-a contrat verbal cu oficialii Oţelului. La rîndul său, directorul general al feroviarilor, Constantin Zotta, a făcut un apel la calm. "Sper ca cealaltă parte să termine cu aceste instigări, să nu fie război. Am fost instigaţi permanent, iar asta înseamnă că le este frică de noi. Şi noi ne temem de ei, pentru că au o echipă foarte bună. Noi nu am jignit însă pe nimeni, nu am făcut altceva decît să le reamintim celor mai tineri puţină istorie, pentru că, aşa cum se ştie, clubul Dinamo a participat în Divizia A încă de la înfiinţare", a spus Zotta ieri în cadrul unei conferinţe de presă. Răspunsul lui Dinamo? "Am făcut o adresă către LPF şi FRF, pentru ca acestea să ia măsuri împotriva vinovaţilor. Conducerea lor executivă, dacă nu iese în evidenţă cu ceva, nu se simte bine. Şi ce dacă îşi cer scuze? Cînd omori un om pe zebră şi îţi ceri scuze mai contează? Zotta nu e de calibrul meu, nu am ce să discut cu un angajat de la club. E obraznic şi nu înţelege", a spus, tot ieri, la sport.ro, Vasile Turcu, unul dintre acţionarii lui Dinamo. Preşedintele executiv al "roş-albilor", Cristi Borcea, s-a situat pe aceeaşi poziţie cu Turcu: "Într-adevăr, am auzit că Fathi Taher a ajutat Dinamo în momente dificile, dar acum el este la Rapid. Îi voi răspunde şi lui tata dacă se ia de Dinamo, iar pentru ceea ce spun nu pot fi amendat decît de suporterii dinamovişti".

Jucătorii Rapidului fac abstracţie de conflict

Doi dintre elevii lui Jose Peseiro, mijlocaşul Ovidiu Herea şi fundaşul central portughez Ricardo Fernandes, au vorbit ieri despre derby-ul cu Dinamo fără să facă însă vreo referire şi la scandalul în care sînt implicaţi conducătorii celor două echipe. "Ştiu că jucăm contra unei echipe bune şi că va fi o partidă importantă. În meciul cu Dinamo, ne dorim să ne facem jocul şi să cîştigăm. Adversarii noştri au un moral bun, fiindcă sînt pe primul loc, dar noi ne dorim să revenim la forma pe care am avut-o în primele etape", a afirmat jucătorul lusitan. Herea, care ar putea rata confruntarea cu Dinamo, din cauza unei entorse la glezna piciorului drept suferite în meciul cu Oţelul, a spus: "Chiar dacă Mircea Rednic a pregătit Rapidul în returul campionatului trecut, nu cred că acesta ne cunoaşte atît de bine, pentru că de atunci s-a schimbat aproape trei sferturi din echipa noastră, la fel sistemul şi stilul de joc, care sînt şi ele altele". Mijlocaşul giuleştenilor a încheiat pe un ton optimist: "Trebuie să trecem peste înfrîngerea suferită la Galaţi şi să cîştigăm acest derby. Cele trei puncte sînt foarte importante şi sper să le luăm. Cu siguranţă însă va fi un meci spectaculos".

Andone: "Oriunde e mai bine ca la Dinamo"

În plin scandal rapidisto-dinamovist, fostul antrenor al grupării din Ştefan cel Mare, Ioan Andone, în prezent pe banca tehnică a campioanei CFR Cluj, a spus ieri că se simte mult mai bine în Gruia decît atunci cînd pregătea clubul la care s-a consacrat ca jucător: "La Cluj pot să le zic pe faţă preşedintelui Iuliu Mureşan şi patronului Arpad Paskany ce mă deranjează, la Dinamo însă am fost sub presiune trei ani.Oriunde este mai bine decît la Dinamo din punct de vedere al relaţiilor cu şefii". Ca antrenor, în afara eventului cucerit cu CFR, Andone mai are în palmares un titlu, trei Cupe ale României şi o Supercupă, toate obţinute cu Dinamo.

ACUZAŢIE
"Rednic a iscat acest scandal prin venirea sa la Galaţi. A încercat să facă totul, astfel încît să se creadă că Dinamo e lezată prin faptul că el nu este lăsat să intre pe stadion şi a dat nişte declaraţii care au avut darul de a incita"
Constantin Zotta, director general Rapid

INTERES
"Cred că rapidiştii au ceva personal cu Mircea Rednic şi că sînt în alertă după înfrîngerea suferită la Galaţi, iar acum caută să ne destabilizeze şi pe noi. Oricum, conferinţa de presă au organizat-o pentru că se simţeau vinovaţi"
Vasile Turcu, acţionar Dinamo

Hackeri

Pagina forumului de pe site-ul oficial al Rapidului a fost spartă ieri de hackeri dinamovişti. "FC Dinamo.ro" şi "Voi sînteţi nişte avortoni. Dinamo numărul 1! Cristis Borcea rulz! Mircea Rednic Ole! Vă rupem sîmbătă!", au scris aceştia la începutul paginii. Iniţiativa hackerilor, altfel prea puţin informaţi, în condiţiile în care aceştia nu ştiu încă faptul că meciul din Giuleşti va avea loc duminică, şi nu sîmbătă, cum fusese programat iniţial, s-a dorit un răspuns la mesajul defăimător la adresa clubului Dinamo postat marţi de conducerea Rapidului. La scurt timp după ce acţiunea hackerilor a fost descoperită, secţiunea "forum" a site-ului oficial al grupării feroviare a devenit nefuncţională.

Reciprocitate?

Fixat de rapidişti la 750.000 de lei vechi bucata, preţul tichetelor de intrare la meciul de duminică nu i-a speriat pe fanii dinamovişti, în rîndul cărora cererea de bilete este foarte mare. "La noi e bătaie pe bilete, sînt 40 pe loc, ca la Medicină", a spus directorul de imagine al grupării din Ştefan cel Mare, Ioan Culina, care a precizat apoi că suporterii "roş-albilor" au strîns deja suma necesară achiziţionării celor 406 bilete ce le-au fost rezervate de către organizatori. Chiar şi aşa, conducătorii lui Dinamo aşteptau ieri un răspuns din partea omologilor lor de la Rapid, cărora le-au cerut să diminueze preţul biletelor la 10 RON, acest lucru urmînd a se face în baza unei reciprocităţi între cele două cluburi.

×
Subiecte în articol: sport dinamo