x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid: I se spune Mister Comision

Rapid: I se spune Mister Comision

de Dragos Stoica    |    06 Oct 2008   •   00:00
Rapid: I se spune Mister Comision

În timp ce Jose Peseiro nu vrea să demisioneze, surse din interiorul giuleştenilor vorbesc despre mai multe comisioane încasate de tehnician atunci când au fost aduşi jucătorii străini.

În timp ce Jose Peseiro nu vrea să demisioneze, surse din interiorul giuleştenilor vorbesc despre mai multe comisioane încasate de tehnician atunci când au fost aduşi jucătorii străini.

Butoiul cu pulbere de la Rapid este în continuare amorsat. Pus pe liber de la prima echipă şi invitat să demisioneze, portughezul Jose Peseiro nu dă deloc semne că ar fi sensibil faţă de eşecurile pe linie înregistrate pe banca “vişiniiilor”, deşi giuleştenii se găseau până ieri pe locul 11 în Liga 1, la nouă puncte de prima poziţie a clasamentului, asta ca să nu mai pomenim de eliminarea jenantă din Cupa UEFA. “Deocamdată nu vrea să-şi dea demisia, e mulţumit să vină în fiecare zi şi să bea o cafea la club”, a declarat principalul acţionar, Fathi Taher. Oficial, în cele patru luni de când a fost adus la Rapid, Peseiro ar fi încasat aproximativ 600.000 de euro, sumă căreia i s-ar mai adăuga o jumătate de milion drept despăgubiri, dacă până la urmă tehnicianul va fi demis unilateral de club. După câte se pare, însă, antrenorul şi-ar fi rotunjit substanţial veniturile şi prin transferurile efectuate în vară. Fără să comenteze oficial, şefii Rapidului au aflat de curând că tehnicianul n-ar fi fost străin de ridicarea preţului la unii dintre jucători, existând indicii că un fotbalist pe care s-au plătit 1,2 milioane de euro ar fi costat de fapt doar 400.000 de euro!

 

Fără români

La puţină vreme după ce a fost instalat la Rapid, portughezul Jose Peseiro şi-a atras antipatia fotbaliştilor români. Deşi era unul dintre simbolurile echipei, Daniel Pancu a simţit imediat că nu este agreat de noul tehnician, el preferând să se transfere la Terek Groznîi. Peseiro nu l-a susţinut nici pe Daniel Coman în conflictul privind prelungirea contractului, preferând să-l aducă pe Urko Pardo, portar pe mâna căruia a pierdut multe partide. De asemenea, Marius Constantin şi Nicolae Grigore au pierdut echipa de bază, singurul român folosit constant fiind Vasile Maftei.

 

Zotta, în dizgraţie?

După ce au aflat că antrenorul ar fi încasat mai multe comisioane din transferuri, acţionarii Fathi Taher şi George Copos par convinşi că tehnicianul ar fi fost ajutat şi din interiorul clubului. “Nu este numai vina lui Peseiro pentru situaţia în care a ajuns echipa, sunt mai mulţi vinovaţi. Nu ştiu dacă s-a greşit intenţionat, dar cred că la jucătorii noi contractele s-au făcut fără să se ţină cont de valoarea lor. Nu sunt salarii de 400.000, dar din păcate s-a gândit aşa: «Dacă pe un jucător s-au plătit două milioane, se negociază cu el un salariu cât mai mic, iar dacă jucătorul a costat puţin sau chiar deloc, se negociază salariul mare. O să schimbăm pe cineva din conducere, nu ştiu pe cine. Zotta e în pericol ca oricine altcineva. Şi eu sunt în pericol”, a declarat Taher

 

Pandurii Tg. Jiu – Rapid: 2-0

Cu Nae Manea şi cu Grigore Sichitiu pe bancă, în locul suspendatului Peseiro, şi cu un om mai puţin din minutul 27, când Boya a fost expulzat eronat de centralul Berbecaru, giuleştenii au suferit un nou eşec, ceea ce l-a determinat pe acţionarul Fathi Taher să anunţe: "Schimbarea antrenorului se pare că nu a avut efectul pe care îl aşteptam, cred că e nevoie de ceva mai drastic. Nu-i vom amenda pe jucători, pentru că nu ne încălzeşte cu nimic dacă le luăm câte 2.000 sau 3.000 de euro, ci îi vom trimite la echipa a doua. Vom face o şedinţă, că nu se mai poate! M-am convins însă că păstrarea acestui interimat prea mult timp nu e o soluţie, aşa că vom căuta un antrenor. Nu ştiu cine va fi, poate Ioan Andone, poate altcineva".


“Nu e Peseiro singurul vinovat. Vom schimba şi pe cineva din conducere. Nu ştiu deocamdată pe cine, dar voi vorbi şi cu George Copos, pentru că ceva trebuie să facem. Toată lumea e în pericol, şi Constantin Zotta şi chiar şi eu!”
Fathi Taher, acţionar principal Rapid

 

×
Subiecte în articol: sport rapid peseiro