x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID / Nu scapă de Peseiro

RAPID / Nu scapă de Peseiro

de Marius Mihalcea    |    07 Ian 2009   •   00:00
RAPID / Nu scapă de Peseiro

Oficialii clubului nu au ajuns nici ieri la un acord cu Peseiro în privinţa rezilierii contractului şi, aproape sigur, tehnicianul portughez se va prezenta la reunirea lotului, programată la 12 ianuarie.



Telenovela Jose Peseiro, care la un moment dat părea să se apropie de sfârşit, este încă foarte departe de a se încheia. După nenumăratele discuţii purtate anul trecut, în care au încercat, fără succes, să-l convingă pe antrenor să plece de la Rapid, oficialii grupării de lângă Podul Grant au mai făcut o nouă încercare în acest sens în cursul zilei de ieri. Faţă în faţă cu Jose Peseiro, care şi-a întrerupt vacanţa şi a venit la Bucureşti special pentru acest lucru, a stat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului, Constantin Toma. Totul s-a învârtit, şi de această dată, în jurul banilor, de altfel singurul aspect asupra căruia cele două părţi nu au căzut de acord pentru ca raportul de muncă dintre ele să înceteze. Şi tot ca până acum, negocierile s-au împotmolit. Peseiro nu s-a arătat dispus să renunţe la nici un cent din cei 300.000 de euro pe care îi solicită şi care reprezintă salariul său pe ultimele patru luni, inclusiv ianuarie, în timp ce oferta Rapidului a rămas aceeaşi ca şi la ultima discuţie de anul trecut, 240.000 de euro. “Peseiro a făcut un contract la Rapid în aşa fel încât dacă este dat afară în prima treime a campionatului bonusul care îi este acordat este mai mare. El a beneficiat şi de o conjunctură favorabilă”, a explicat directorul Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Rădulescu.

ŞUMI ŞI BERGODI, ÎN AŞTEPTARE

Marius Şumudică, care este văzut ca posibil înlocuitor al lui Peseiro, nu mai doreşte să vorbească despre o eventuală instalare a sa în funcţia de antrenor principal al Rapidului. “Deocamdată sunt antrenorul Progresului, am introdus memoriul la Ligă şi aştept să se rezolve. Nu am de încasat mulţi bani, dar sunt banii munciţi de mine, oricum puţini în comparaţie cu performanţa pe care am realizat-o. Nu mai vreau să discut nimic despre Rapid, pentru că este ca şi cum m-aş propune antrenor acolo şi nu vreau să devin penibil”, a declarat fostul atacant al “vişiniilor”. Cristiano Bergodi, care a mai antrenat Rapidul şi ar vrea să revină la cârma giuleştenilor, chiar dacă aproape sigur la reunirea echipei se va prezenta tot Jose Peseiro, a lăsat să se înţeleagă faptul că are bagajele pregătite. “Discut cu orice echipă care mă vrea, inclusiv cu Rapid”, a spus italianul.

N-au program

Din cauza gravelor, problemele financiare şi organizatorice cu care se confruntă, Rapid este singura echipă din Liga 1 care nu şi-a stabilit programul de pregătire din perioada intercompetiţională. La acest capitol, giuleştenii stau mai rău chiar şi decât lanterna roşie a campionatului, Gloria Buzău, care are deja programate două stagii de pregătire, primul în Ungaria, la Debrecen, iar celălalt în Turcia, la Antalya. O altă formaţie cu mari probleme de ordin financiar, Politehnica Iaşi, va merge şi ea la Debrecen, după care va mai efectua un cantonament centralizat în Republica Moldova. Totuşi, dacă-şi vor rezolva problemele, oficialii rapidişti se gândesc să ducă echipa în Turcia, Italia, Portugalia sau în Spania.

Transferuri

Chiar dacă au anunţat că doresc să se despartă de câţiva dintre jucătorii cu salarii mari, în capul acestei liste fiind brazilianul Julio Cesar, adus gratis de la AEK Atena, dar plătit cu 400.000 de euro pe sezon, oficialii grupării de lângă Podul Grant nu par dispuşi să-i păstreze nici pe aceia cu retribuţii “acceptabile”. Împrumutat în tur la Poli Iaşi, Ionuţ Stancu are toate şansele să fie direcţionat către Pandurii Târgu Jiu, formaţie care mai este interesată să-şi asigure şi serviciile lui Emil Dică. “Ionuţ Stancu, Lucian Pârvu, Emil Dică şi Claudiu Voiculeţ sunt jucătorii pe care ni-i dorim, dar cele mai avansate negocieri le avem cu Stancu şi cu Pârvu”, a confirmat preşedintele gorjenilor, Marin Condescu.

“Dacă situaţia lui Peseiro nu se va rezolva, acesta se va prezenta la reunirea lotului. Cred că Şumudică ar face faţă la Rapid, dar deocamdată antrenorul nostru este Jose Peseiro”

“Nu cred că în această iarnă ne vom despărţi de mulţi jucători şi cred că Rapid se poate gândi în continuare la titlu. În afară de unii cu salarii mari, poate doar Herea să mai plece, dar numai în străinătate”

Nicolae Manea / director general Rapid

×
Subiecte în articol: sport rapid peseiro