x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID - S-a spart buboiul în Giuleşti!

RAPID - S-a spart buboiul în Giuleşti!

de Marius Mihalcea    |    12 Noi 2008   •   00:00
RAPID - S-a spart buboiul în Giuleşti!

Portarul Dani Coman s-a prezentat ieri la Comisia pentru Statutul Jucătorului pentru a deveni liber, iar conducerea clubului a demisionat în bloc.



Situaţie explozivă în Giuleşti! Preşedintele CA al clubului, Constantin Toma, "vicele" Alexandru Bunea, Dragoş Nedelcu, membru al aceluiaşi organism, toţi instalaţi în funcţie de Fathi Taher, şi directorul general, Constantin Zotta, şi-au înaintat, in-corpore, demisiile. În acest timp, Comisia pentru Statutul Jucătorului a analizat memoriul depus de Dani Coman pentru a deveni liber de contract, iar restul elevilor lui Jose Peseiro, neplătiţi şi ei de două luni, se pregătesc să-i urmeze portarului exemplul. După ce a ieşit de la Comisie, Coman a vorbit despre situaţia în care se găseşte clubul. "Nu ştiu exact ce contracte s-au semnat între domnul Copos şi domnul Taher şi nu ştiu exact cine are dreptate. Nu cred că Rapidul se va desfiinţa. Un club de talia Rapidului şi cu tradiţia pe care o are nu cred că este posibil să se desfiinţeze. Cred că se va găsi un investitor capabil, un investitor cu suflet, fiindcă situaţia este din ce în ce mai grea", a spus goalkeeper-ul. Referitor la demisiile celor din conducere, Coman a declarat: "Nu ştiu în ce măsură domnul Zotta a vrut să demisioneze încă de acum un an şi jumătate, aşa cum am înţeles. Sunt sigur însă că-i era şi dânsului foarte greu să administreze un club în conturile căruia nu există nici un ban, iar jucătorii vin şi întreabă de salarii, de contracte, de chirii şi de prime".

NAE MANEA RĂMĂNE
Directorul general adjunct al Rapidului, Nicolae Manea, a spus ieri că nu se pune problema ca şi el să părăsească gruparea la care s-a afirmat ca jucător. "Situaţia e disperată, dar Rapidul trebuie reformat din temelii, indifferent că din Liga 1, Liga 2 sau de oriunde. Nici eu nu mi-am luat salariul în ultimul timp, dar nu plec de la Rapid, nu o să plec niciodată. Nici dacă Rapidul ajunge în Divizia C, eu tot nu demisionez.

Maftei: "Să fie sănătoşi!"

Căpitanul "alb-vişiniilor", Vasile Maftei, a comentat ieri situaţia în care se găseşte clubul. "Cei din conducere şi-au dat demisiile? Să fie sănătoşi! Dar noi cui rămânem? Până la urmă va veni cineva să bage bani la club. Că o să fie domnul Copos sau altcineva, nu ne interesează. Important este ca toată lumea de aici să-şi ia banii. Orice s-ar întâmpla, acest club nu va dispărea. Noi, jucătorii, nu ştim ce vom face. Deocamdată, noi nu ne putem băga demisiile", a declarat fundaşul, care activează la Rapid, fără întrerupere, din returul stagiunii 2000-2001.

S-au spălat pe mâini

"Mi-am înaintat demisia, nu mai am nici un fel de legătură cu clubul Rapid. Motivele cred că se ştiu foarte bine, nu trebuie să le mai explic", a declarat ieri unul dintre oamenii lui Taher din cadrul CA al grupării feroviare, vicepreşedintele Alexandru Bunea. Un alt demisionar, directorul general Constantin Zotta, a spus: "Nu sunt şi nu mă simt vinovat cu nimic de ce s-a întâmplat la Rapid. Mi-am dat demisia, dar timp de încă 60 de zile voi rămâne în funcţie. Regret că mă despart de Rapid, pentru că face parte din viaţa mea, sunt de 8 ani aici. Nu am făcut o analiză a mea la Rapid şi nu cred că se va întâmpla să mă mai întorc aici. Am nevoie de o perioadă de odihnă, n-am avut nici un concediu în aceşti opt ani. Am unele proiecte, chiar şi în fotbal".

"Până nu discut cu domnul Taher, nu vreau să vorbesc despre aceste demisii. Eu îl aştept pe domnul Taher. Credeţi-mă că şi eu sunt preocupat de viitorul clubului"
George Copos

×
Subiecte în articol: sport rapid