x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport RAPID – STEAUA 0-0 / Un derby care nu prea a existat

RAPID – STEAUA 0-0 / Un derby care nu prea a existat

de Daniel Stan    |    10 Noi 2008   •   00:00
RAPID – STEAUA 0-0 / Un derby care nu prea a existat

Steliştii şi giuleştenii au lăsat tabela nemişcată la capătul unui meci în care a fost multă tensiune, însă foarte puţin fotbal . Un rezultat de egalitate care nu avantajează pe nici una dintre echipe.



Noul antrenor al Stelei a venit cu inima strânsă în Giuleşti. La fostele echipe pe care le-a antrenat, Dorinel Munteanu a întâlnit de cinci ori Rapidul, pierzând de fiecare dată. În plus, roş-albaştrii nu mai câştigaseră de nouă partide în toate competiţiile. Poate şi din aceste motive, "Munti" a început prudent jocul, la fel şi Jose Peseiro, cele două rivale tatonându-se cu teamă una pe cealaltă până spre finalul reprizei, când Boya s-a încurcat în careu iar Ogăraru a nimerit transversala din lovitură liberă. Au fost singurele faze de poartă din primele 45 de minute. Teama a continuat şi la reluare. Dorinel a schimbat primul, mizând pe Stancu în locul inutilului Semedo.

A schimbat şi Peseiro, cu Joao Paolo, iar finalul a salvat un meci fad până atunci. Steaua a ratat două mari ocazii într-un minut ('79), prin Stancu şi Kapetanos. Au răspuns şi giuleştenii, însă Ghionea a scos de pe linia porţii la o nouă gafă "marca Zapata". A rămas un 0-0 echitabil, dar fără folos. "Au fost multe orgolii la mijloc, dar până la urmă este bine că nu am pierdut. Din păcate, este un rezultat pentru Dinamo. Nu ne gândim să depunem memorii, vor veni cu siguranţă şi banii. La Rapid au mai fost probleme, dar s-au rezolvat", a declarat căpitanul giuleştenilor, Vasile Maftei. În schimb, directorul general al vişiniilor, Constantin Zotta, a fost ironic la adresa Stelei: "La noi nu sunt probleme. Se aprinde becul, curge apa, dar unii cu milioane de euro nu pot să ne bată. Felicit jucătorii pentru evoluţie, sunt mulţumit de rezultat."

Stadion: Giuleşti – "Valentin Stănescu"
Spectatori: 10.000
Arbitri: Al. Tudor – A. Oniţa, O. Şover

Echipele
RAPID: E. Andrade – Maftei, JP Andrade, R. Fernandes, Perjă – Adefemi, C. Lazăr ('76 Joao Paolo), Julio Cesar ('88 N. Grigore), Spadacio, Cecinha ('90 Răduţă) – Boya. Antrenor: Jose Peseiro

STEAUA: Zapata - Ogăraru, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Nicoliţă, M. Rădoi, Tiago ('90 Lovin), Semedo ('58 B. Stancu) – D. Moreno ('83 Neaga), Kapetanos. Antrenor: Dorinel Munteanu

"Am avut din nou ghinion, puteam învinge Rapidul. Dar acum ne gândim la meciul cu Timişoara, unul foarte important pentru noi. Trebuie să vină şi victoriile, sunt convins de asta."

Dorinel Munteanu  -  antrenor Steaua

Taher şi Copos nu au mai ajuns

Deşi şi-au dat întâlnire la partida cu Steaua prin schimburi de faxuri, principalul acţionar în acte, George Copos, şi Fathi Taher, cel care trebuia să preia de o lună rolul primului, nu au mai ajuns în cele din urmă la stadion. Mai mult, omul de afaceri iordanian, revenit zilele trecute în ţară din plimbările de afaceri, ameninţase că va sta în mijlocul suporterilor de la peluză. Astfel, problema semnării sau nu a actelor rămâne un mister, iar jucătorii încă îşi aşteaptă restanţele financiare. "Taher şi Copos nu ar trebui să aducă noroc la meciuri, ei trebuie să aducă în primul rând bani", declara înainte de meci managerul sportiv, Nicolae Manea. În minutul 10, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a părăsit stadionul, după ce fanii Stelei au aruncat cu torţe spre Tribuna 0.

×
Subiecte în articol: sport