x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Război în Bănie

Război în Bănie

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    02 Feb 2010   •   00:00
Război în Bănie
Sursa foto: Costi Tudor/MEDIAFAX

Adrian Mititelu s-a răfuit ieri cu primarul Antonie Solomon într-o conferinţă de presă, plecând apoi spre Piteşti, unde a fost audiat la DNA ca martor în dosarul corupţiei în arbitraj.



Dimineaţă, patronul Universităţii a ţinut să-şi prezinte punctele de vedere după ce Primăria Craiova a somat echipa de fotbal să evacueze Stadionul "Ion Oblemenco", scoţându-i la vânzare un Mercedes CL 500 şi un teren pentru recuperarea creanţelor în valoare de aproape 700.000 de lei. "Nu este altceva decât încă o mare mârşăvie făcută de primarul Antonie Solomon. Ca persoană fizică, n-am nici un fel de datorii la Direcţia de Taxe şi Impozite, iar singurele datorii care există sunt cele ale societăţii SC FC Universitatea SA, care, după ce anul trecut am făcut o divizare, a preluat datoriile clubului de fotbal", a declarat ieri Mititelu.

PROTOCOL ANULAT
Potrivit lui Mititelu, aceste datorii ar proveni din neplata impozitelor pentru folosirea Stadionului "Ion Oblemenco", a maşinilor de la club şi autocarului echipei, precum şi ale altor bunuri pe care le deţine clubul. În cazul de faţă, terenul intravilan de 7,6 hectare de lângă Balta Craioviţei scos la vânzare de Primărie şi al cărui preţ de pornire este de nouă milioane de euro era trecut în acte ca aparţinând societăţii care finanţa clubul, Mititelu procedând astfel în trecut pentru a putea prezenta garanţiile cerute de regulament.

"Dacă societatea are un bun, nu înseamnă automat că acesta este al meu. De când am preluat echipa, Solomon nu ştie decât să mă atace, având în spate un grup de folclorişti locali. Nu cred că ceea ce se întâmplă acum are vreo legătură cu faptul că l-am susţinut public pe Geoană în turul 2, pentru că cei de la PD-L ştiu că Solomon este un cameleon", a mai spus Mititelu.

A dat cu subsemnatul

După terminarea conferinţei de presă, patronul oltenilor s-a îndreptat spre Piteşti, unde a fost audiat ca martor în dosarul corupţiei din arbitraj. Principalii acuzaţi în acest dosar, Cornel Penescu, Gheorghe Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin au fost puşi în libertate vineri. "Am fost audiat ca martor în urma unei convorbiri telefonice pe care am avut-o cu Penescu şi despre care presa a scris. Mă consider parte vătămată în acest proces, iar acum, că a ieşit din închisoare, Penescu ar trebui să-şi ceară scuze faţă de suporterii Universităţii Craiova. Ştie el ce a făcut", a spus Mititelu la ieşirea de la DNA Piteşti.

Disputat la 3 octombrie 2008, meciul FC Argeş ş Univ. Craiova s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar arbitrul întâlnirii, Aurelian Bogaciu, a fost oficial învinuit pentru luare de mită, după ce ar fi acceptat 5.000 de euro de la Penescu pentru a-i favoriza pe argeşeni.

×
Subiecte în articol: sport