x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Răzbunare amânată

Răzbunare amânată

de Mihai Igirosanu    |    09 Mai 2009   •   00:00
Răzbunare amânată
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Steliştii nu au uitat că sezonul trecut rivalii le-au suflat tilul şi au fost aproape de a le întoarce ofranda.



Au marcat: Bicfalvi ('81) / Cl. Niculescu ('87)
Stadion: "Steaua"
Spectatori: 25.000
Arbitri: C. Velasco - R. Alonso, J. M. Fernandes (toţi Spania)

Precedat de eternele şicane între oficiali, un război psihologic purtat înainte de fiecare derby, partida Steaua - Dinamo a început cu teamă de ambele părţi. Tatonare la infinit şi un joc purtat până la 30 de metri de poartă. Goal-keeperul titular de conjunctură al "câinilor", Matache, a prins curaj după două intervenţii bune, este adevărat, ajutat şi de imprecizia unei ofensive steliste aproape inexistentă în prima parte. La fel şi în contul liderului, fără vreo fază periculoasă la poarta lui Zapata. După reluare, Mircea Rednic a încercat să forţeze ofensiva cu introducerile lui Niculescu şi Mitea. Marius Lăcătuş a răspuns cu Bicfalvi şi Semedo, însă jocul a rămas la fel de prudent, ambele echipe lăsând impresia că un 0-0 este mai bun decât un eşec. Dar nu a rămas aşa. Era nevoie de greşeli. Primul a comis-o Moţi, care a deviat nefericit în proprie poartă un şut al lui Bicfalvi ('81). Puţin mai târziu, după o lovitură liberă a lui Cl. Niculescu, Petre Marin a "mişcat" balonul în poarta lui Zapata ('87).

ECHIPELE:

Steaua: Zapata - Golanski, D. Goian, Ghionea, P. Marin - D. Moreno ('80 Ochiroşii), Tiago, Pleşan ('58 Bicfalvi), Toja ('70 Semedo) - B. Stancu, Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş

Dinamo: Matache - Scarlatache, Moţi, Tamaş, Izvoranu ('80 L. Goian) - Torje ('50 Cl. Niculescu), N'Doye, Boştină ('60 Mitea), Ad. Cristea - Dănciulescu, M. Niculae. Antrenor: Mircea Rednic

Petarde şi bolovani înainte de derby

Schimbul de "replici" dintre suporterii Stelei şi jandarmi a început aseară, înaintea meciului din Ghencea, în apropierea stadionului. Aproximativ 150 de fani ai Stelei au atacat forţele de ordine cu pietre, fumigene şi petarde, la intersecţia străzilor Titel Petrescu şi 1 Mai. Răspunsul jandarmilor a fost prompt, cu gaze lacrimogene, care le-au tăiat elanul suporterilor violenţi, câţiva dintre ei fiind reţinuţi. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a declarat că suporterii şi-au motivat atacul prin imposibilitatea de a se intersecta cu grupul de fani ai echipei Dinamo. De cealaltă parte a "baricadei", suporterii dinamovişti s-au deplasat fără violenţă până la Stadionul Steaua, unde au ajuns cu aproape o oră înainte de meci, luând-o pe jos de-a lungul liniei tramvaiului 41, sub atenta supraveghere a jandarmilor. Doar unul dintre "câini" a fost reţinut, pentru torţele din dotare, ascunse în pantofi. Dar petardele tot au ajuns pe stadion, unde galeria Stelei le-a lansat pe teren chiar la începutul meciului, apoi spre galeria echipei adverse, care a răspuns mai greu, având mai puţine torţe în dotare. (Diana Caloianu)

"Noi am dominat meciul, chiar nu am avut emoţii. Meritam victoria, deşi nu am făcut un meci extraordinar.  Acum nu mai putem spera la locul secund"
Gigi Becali - patron Steaua

×
Subiecte în articol: sport