x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport REGRETELE TRICOLORILOR - Vor să recupereze cu Lituania

REGRETELE TRICOLORILOR - Vor să recupereze cu Lituania

de Mihai Igirosanu    |    13 Oct 2008   •   00:00
REGRETELE TRICOLORILOR - Vor să recupereze cu Lituania

După meci, majoritatea jucătorilor echipei naţionale şi-a exprimat regretele pentru scăparea din mână a unui joc pe care păreau să-l controleze la 2-0.



După meci, majoritatea jucătorilor echipei naţionale şi-a exprimat regretele pentru scăparea din mână a unui joc pe care păreau să-l controleze la 2-0.

"Am început bine, am marcat de două ori, iar la 2-0 ne-am speriat puţin, ne-am retras în apărare şi am luat un gol care putea fi evitat. Altfel era dacă am fi intrat cu 2-0 la pauză. Ne-a fost greu în repriza secundă să ne creăm ocazii, pentru că am fost presaţi de francezi, care au făcut un presing foarte bun. Golul doi al lor îl consider imparabil. Oricum, e un punct important în economia acestei calificări şi să nu uităm că Franţa este principala favorită la câştigarea grupei", a spus căpitanul Cristi Chivu. Autor al unor parade decisive în păstrarea rezultatului, dar cu o vină însemnată la reuşita lui Gourcuff,  portarul Bogdan Lobonţ a mers pe aceeaşi idee: "Am avut meciul oarecum în mână. S-a văzut că 2-0 e un scor periculos. Oricum, să nu uităm că am jucat împotriva Franţei, care are jucători foarte valoroşi, mult peste ce avem noi. Dar şansele noastre de calificare rămân aceleaşi, pentru că avem cea mai echilibrată grupă pentru calificare la Mondiale. Avem destul timp să pregătim următorul meci, cu Serbia. Atmosfera a fost excelentă la Constanţa şi le mulţumim fanilor că au fost lângă noi".

"Vom ajunge la Mondiale"

Stoperul Dorin Goian, autorul golului de 2-0, a declarat: "Dacă intram cu 2-0 la pauză, cu greu ne mai puteau egala. Mă bucur că am marcat, dar bucuria e doar pe jumătate, pentru că, atunci când conduci cu două goluri şi eşti egalat, îţi pare rău. Am întâlnit o echipă foarte puternică, iar în repriza a doua ne-am retras doar pentru că aşa a curs jocul, nu pentru că am vrut noi. Franţa a pasat foarte bine şi a pus presiune pe noi. Trebuie să recuperăm punctele cu Lituania. E o grupă echilibrată, e foarte bine că păstrăm încă şanse după acest meci, iar dacă vom lua şase puncte din următoarele două meciuri, vom fi foarte bine. Sunt sigur că ne vom reveni şi că vom ajunge la Mondiale". "Sunt supărat că ne-au egalat, chiar dacă Franţa este o echipă bună. Puteam evita cele două goluri, nu ne-am speriat. Pentru mine contează foarte mult că am jucat pentru echipa naţională. M-am simţit foarte bine la lot. Se putea şi mai bine în acest meci, dar mai avem şanse la calificare, fiindcă mai sunt multe meciuri", a opinat şi debutantul Gabriel Mureşan, jucător care în opinia multora. a fost cel mai bun dintre tricolorii lui Piţurcă.  

Piţi şi Mutu s-au ignorat

Selecţionerul Victor Piţurcă şi vedeta lotului, Adrian Mutu, s-au ignorat pe toată durata meciului, deşi antrenorul a purtat destule dialoguri cu jucătorii de pe teren. În momentul schimbării, Mutu a plecat către banca tehnică, fără a se uita la Piţurcă, acesta ignorându-l la rândul său, uitându-se în altă parte. Adrian a lovit apoi nervos banca de rezerve, fiind vădit nemulţumit de faptul că nu a terminat meciul pe gazon, dar şi de propria evoluţie, destul de ştearsă. "Am simţit că nu mai am benzină. Antrenorul mi-a spus că a fost mulţumit de mine, i-am spus că mai mult de 70 de minute în acest ritm infernal nu pot momentan", a spus Mutu după meci. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a părăsit tribuna oficială cu un sfert de oră înainte ca arbitrul să fluiere finalul. La meci a asistat şi antrenorul echipei Internazionale Milano, portughezul Jose Mourinho. El a fost invitatul fraţilor Becali, iar la sfârşitul meciului a spus că i-au plăcut Tamaş şi Goian, dar că aceştia au fost cam lenţi. Ieri, Mourinho s-a întâlnit cu Mirel Rădoi.

"Mutu a făcut un salt din punct de vedere fizic, dar la echipa naţională trebuie să facă şi faza defensivă. Am fost mulţumit de absolut toţi jucătorii, doar am văzut ce echipă am întâlnit, cu fotbalişti foarte buni"


Victor Piţurcă



"Important este că s-a văzut o schimbare în atitudinea noastră. Multă lume se aştepta să pierdem, dar se vede că atunci când ne mobilizăm putem să facem mai mult. Rezultatul este echitabil, dacă am fi fost mai atenţi pe faza de apărare puteam câştiga”

Adrian Mutu

Domenech mai respiră, prin Ribery

Conform ziariştilor francezi, unul dintre principalii susţinători ai selecţionerului Domenech este Frank Ribery, de departe cel mai bun jucător al meciului de sâmbătă seară.

De altfel, în momentul schimbării, Ribery a fost îmbrăţişat de Domenech (foto stânga), fiind singurul jucător care a avut parte de acest tratament din partea selecţionerului. "Am jucat pentru Domenech. Nu vrem ca el să plece şi o înfrângere l-ar fi adus într-o situaţie foarte grea. Vrem să mergem până la capăt alături de el", a declarat starul lui Bayern München la finalul partidei. Pentru presa franceză, soarta antrenorului Raymond Domenech rămâne în suspans. "Jucătorii francezi revin cu un singur punct, însă este mai bine decât nimic. După ce a arătat o evoluţie bună, Franţa rămâne în cursa de calificare. în ceea ce-l priveşte pe selecţioner, soarta lui nu a fost încă pecetluită", a apreciat Le Parisien. Pentru Journal du Dimanche, Les Bleus "au evitat criza". "Un rezultat care permite francezilor, reveniţi în joc datorită lui Ribery şi Gourcuff, să aibă patru puncte în Grupa 7. Suficiente pentru ca Raymond Domenech să-şi păstreze postul de selecţioner? Vom vedea", a notat sursa. Sub titlul, "Les Bleus revin de departe", L’Union apreciază că rezultatul meciului cu România "îi dă puţin aer lui Domenech".

Dacă doriţi să revedeţi!

Meciul de sâmbătă cu Franţa ne-a readus tuturor în memorie o altă partidă încheiată nefericit de tricolori, remiza de pe teren propriu cu Bulgaria, din preliminariile pentru Euro 2008. Între meciul cu vecinii de la sud de Dunăre şi cel cu "co-coşii" lui Domenech există multe similitudini, deranjantă fiind evoluţia scorului.

×
Subiecte în articol: sport domenech