x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Remember Kiev

Remember Kiev

de Florin Gongu    |    19 Sep 2007   •   00:00
Remember Kiev

Trupa lui Gică Hagi va disputa in această seară la Praga primul meci din grupa H a Ligii Campionilor. In ediţia precedentă, Steaua debuta cu un fabulos 4-1 la Kiev şi visează acum să repete seara senzaţională din capitala Ucrainei.

SLAVIA PRAGA - STEAUA - "Roş-albaştrii" vor să repete startul din sezonul trecut

Trupa lui Gică Hagi va disputa in această seară la Praga primul meci din grupa H a Ligii Campionilor. In ediţia precedentă, Steaua debuta cu un fabulos 4-1 la Kiev şi visează acum să repete seara senzaţională din capitala Ucrainei.

Pentru prima oară după mult timp, delegaţia Stelei a fost condusă in Cehia de patronul Gigi Becali, care a ales să călătorească impreună cu echipa in locul unui drum cu un avion particular, in ziua meciului. "Vreau să le ridic moralul!", şi-a motivat decizia boss-ul din Ghencea. La Praga a plouat torenţial in noaptea de luni spre marţi, iar vremea este inchisă.

INTERES. Singura echipă din Romănia care a atins această fază a celei mai prestigioase competiţii europene intercluburi a fost intămpinată cu mare interes pe Aeroportul Internaţional Ruzyne din Praga. "Roş-albaştrii" au fost aşteptaţi de numeroşi reprezentanţi ai televiziunilor şi publicaţiilor din Cehia, dar şi de amatori de autografe. Imediat după aterizare, steliştii s-au deplasat direct către Hotelul Praha, un stabiliment luxos, unde de-a lungul timpului au mai locuit actorii Tom Cruise şi Johnny Deep, căntăreţii Bryan Adams şi Bob Dylan.

OPTIMISM. "Staţi liniştiţi, nu se poate decăt victorie. Plec cu echipa la luptă, plec să invingem. Ne vedem joi noaptea, la ora trei, victorioşi", a spus patronul Becali. Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, a declarat la plecarea spre Praga: "Cred intr-un rezultat bun şi sper să ne intoarcem cu o victorie de la Praga. Se pare că este cel mai uşor meci din această grupă. Este puţin cam greu să trecem de grupe. Depinde de meciul cu Slavia şi foarte mult de cel cu Arsenal de pe teren propriu. Dacă vom face un meci bun la Praga, va fi un prim pas spre primăvara europeană". La răndul său, preşedintele Consiliului de Administraţie, Valeriu Argăseală, a declarat: "Steaua are un moral de invingătoare. Nu plecăm cu capul jos, nu avem poziţie de echipă de măna a doua. Slavia este sub noi, a fost trasă din urna a patra, vrem cele trei puncte. Steaua este echipa momentului şi, in premieră, vom trece de grupe".

Â

Mulţi suporteri stelişti la Praga

Aşa cum a fost obişnuită la meciurile din ultimii ani din fazele importante ale cupelor europene, Steaua va fi incurajată şi in această seară, pe Stadionul Evzena Rosickeho din Praga, de un număr mare de suporteri. Fanii grupării din Ghencea au solicitat clubului Slavia in jur de 1.000 de bilete, toate acestea fiind epuizate intr-un timp-record. Astfel, suporterii din Peluza Nord au făcut deplasarea la Praga la bordul a cinci autocare, in timp ce fanii de la Peluza Sud au inchiriat două pentru excursia in Cehia. Cu toate acestea, cei mai mulţi suporteri care vor incuraja trupa lui Hagi pe arena din Praga au făcut deplasarea cu maşinile personale sau cu trenul. Pentru a se evita orice incident sau conflict violent cu susţinătorii Slaviei, fanii "roş-albaştrilor" vor fi supravegheaţi cu mare atenţie de forţele de ordine locale imediat ce vor pătrunde in capitala Cehiei.

Modificări

Patronul Stelei, Gigi Becali, a vorbit ieri şi despre o discuţie pe care o va purta cu antrenorul Gică Hagi pe marginea echipei de start pentru meciul din această seară. Conform unor surse sigure, in primul "11" vor apărea Valentin Bădoi şi Marius Croitoru. "O să discutăm in privinţa echipei, incă nu am apucat. Vor juca Iacob sau Neaga, Zaharia nu are ce căuta, iar Rada e indispensabil in acest moment. Golanski va fi rezervă. El poate fi un jucător mare, dar in viitor. Acum nu e pregătit de Steaua. Iţi trebuie pregătire romănească pentru a juca la Steaua, nu poloneză. Nu contează cine va marca. Nu ştiu, Surdu, Iacob... Vom căştiga cu 2-0!" Se pare că Becali l-ar fi contactat deja pe Mircea Rednic pentru a avea o variantă de inlocuire a lui Hagi.

  • Florin Gongu Praga

×
Subiecte în articol: sport steaua praga