x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Revoltă la Timişoara (video)

Revoltă la Timişoara (video)

de Mircea Opris    |    05 Sep 2008   •   00:00
Revoltă la Timişoara (video)

Incidente de stradă la Timişoara. Mii de suporteri ai FC Timişoara au blocat ieşirea din oraş spre DN6, nemulţumiţi că echipa lor favorită a fost penalizată cu 6 puncte de către FRF, la cererea FIFA. Forul internaţional ceruse, în trecut, echipei să-şi schimbe culorile echipamentului şi să renunţe la palmares. Dar conducerea clubului nu s-a conformat şi aşa a venit sancţiunea.

Cîteva sute de suporteri au blocat aseară intrarea în Timişoara. În jurul orei 21:00, aceştia s-au deplasat către centrul oraşului de pe Bega din cauza gazelor lacrimogene răspîndite de forţele de ordine.


Cum nu era un miting autorizat, forţele de ordine au intervenit pentru dispersarea suporterilor folosind gaze lacrimogene. Protestul a început la antrenamentul de aseară al echipei, cînd aproximativ 600 de fani au scandat împotriva conducerii FRF, după ce a fost pusă în aplicare decizia FIFA, care prevede penalizarea cu şase puncte a echipei antrenate de Duşan Uhrin. Mai multe persoane au fost reţinute şi conduse la sediul Poliţiei. Poliţiştii aflaţi la faţa locului au declarat că situaţia a degenerat din cauza jandarmilor, care au intervenit în forţă. Cu toate că mai multe persoane au fost rănite, iar unul dintre manifestanţi a intrat în şoc respirator, prima ambulanţă a ajuns la 15 minute după ce a fost chemată de manifestanţi.


ACUZE. De altfel, conform suprefectului de Timiş, Laviniu Bendrosian, Jandarmeria ar fi trebuit să solicite dinainte ambulanţe. Spiritele s-au încins cînd un suporter a fost lovit de jandarmi. În acel moment, oamenii au început să arunce cu pietre căre maşinile echipelor de intervenţie. De ploaia de pietre nu a scăpat nici comandantul Grupării Mobile de Jandarmi, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. După circa o oră şi jumătate, spiritele s-au mai calmat.

“Sîntem atît de supăraţi încît am blocat circulaţia. Pe cît de grav e asta, pe atît de supăraţi sîntem noi. Echipa nu merita să fie depunctată, este nedrept, e incorect, decizia FRF este nedreaptă. În plus, sîntem supăraţi că Iancu a anunţat că pleacă. Ce se va întîmpla cu echipa?”, a spus Cristi Brîncovanu, unul dintre liderii galeriei timişorene.

 

Retragere

Preşedintele echipei FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat aseară, după ce FRF a depunctat echipa din oraşul de pe Bega, că formaţia sa nu se va mai prezenta la partidele din Liga I. “Nu ne vom mai prezenta la meciurile din Liga 1 pentru că nu avem de gînd să schimbăm nimic. Nu o să schimbăm culorile acestei echipe”, a declarat Iancu. “Nu sîntem vinovaţi cu nimic din ce ne acuză FIFA. Sînt şi în această adresă de la FIFA multe falsuri, pe care le putem dovedi. Am făcut concesia majoră pe care trebuia să o facem. Poli Timişoara suferă din cauza acestor şarlatani şi hoţi, care îl acoperă pe acest escroc şi nu fac nimic de doi ani de zile să repare această hoţie ordinară”, a mai spus Iancu, referindu-se la Claudio Zambon şi la conducerea FRF, cu care omul de afaceri polemizează de cîteva luni bune.

×
Subiecte în articol: sport