x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMÂNIA – GEORGIA 2-1 / Ceva perspective şi atât

ROMÂNIA – GEORGIA 2-1 / Ceva perspective şi atât

de Daniel Stan    |    21 Noi 2008   •   00:00

În faţa unei trupe arţăgoase, Victor Piţurcă a trimis pe teren o echipă improvizată, căreia i-a trebuit o oră să ajungă la poarta gruzină. La final, selecţionerul s-a declarat mulţumit, însă gândurile lui zburau spre Serbia.



Marica (stânga) este felicitat de Ropotan după golul egalizator înscris în poarta lui Lomaia
Gazeta Sporturilor/Intact Images




Contestat dinspre Ghencea şi Craiova pentru faptul că a chemat prea mulţi jucători de la cele două echipe în săptămâna dinaintea confruntării directe din campionat, Victor Piţurcă şi-a văzut de treabă. “Acest meci amical trebuia programat”, au trimis “răvaş” federalii. Selecţionerul a fost nevoit să apeleze doar la trei “stranieri”, Raţ, Cociş şi Marica, în rest numai autohtoni, plus debutanţii Tănase, Ropotan, Pantilimon şi Panin. “Sunt mulţumit de jucătorii noi, merită să fie la naţională”, i-a caracterizat Piţurcă.

INSPIRAŢIA LUI PIŢI
Georgia ne-a pus mari probleme, deşi nici antrenorul Hector Cuper nu a avut la dispoziţie vedetele. Gruzinii au deschis scorul prin Martsvaladze (’11), după o gafă pe centrul defensivei, fiind nevoie de inspiraţia lui Piţurcă la pauză, care, prin schimbările făcute, a modificat faţa jocului. Totuşi, egalarea a venit destul de greu, Marica (’62) concretizând centrarea lui Cociş, iar Dorin Goian (’70) a adus liniştea puţinilor spectatori prezenţi pe Stadionul Dinamo. “Este o impresie falsă că Georgia este o echipă slabă. A fost un test util şi reuşit pentru noi, îmi doream un asemenea adversar. Rezultatul, de asemenea, este bun, de moral. Ne-a costat acea greşeală din defensivă în prima repriză şi am avut de tras, dar important este că băieţii s-au mobilizat”, a declarat selecţionerul. Piţurcă a comentat şi poziţiile celor de la Steaua şi Universitatea Craiova: “Dacă jucătorii de la Steaua sunt obosiţi, eu ce vină am? Azi au jucat, mâine se refac, iar după o zi vor juca iar. Doar sunt profesionişti. La Craiova e problema lui Mititelu ce declară, dar dacă am ajuns să fim nemulţumiţi că jucătorii evoluează la echipa naţională înseamnă că asta nu e numai o greşeală, ci şi altceva. Mai multe nu vreau să spun”. Selecţionerul regretă accidentarea lui Ogăraru: “Îmi pare foarte rău. Este riscul meseriei, această accidentare i se putea întâmpla şi la un antrenament al echipei de club”.

“NE-AM CAM CHINUIT”

Autorul golului egalizator al tricolorilor, Ciprian Marica, a făcut o analiză realistă a partidei cu Georgia: “Am întâlnit o echipă destul de arţăgoasă, care s-a agăţat de orice balon. Adevărul este că ne-am chinuit puţin. Mă bucur că am marcat şi că echipa a învins”. Stelistul Dorin Goian l-a completat pe atacantul lui VfB Stuttgart: “Nu este chiar uşor să joci cu o asemenea formaţie, care se bate tot meciul. Golurile au venit destul de târziu, dar important este că au venit”.

De partea cealaltă, antrenorul Georgiei a recunoscut superioritatea românilor: “Pentru o echipă naţională, indiferent care, important este să-şi păstreze filozofia de joc chiar dacă îi lipsesc doi-trei jucători importanţi, iar România asta a făcut. Chiar dacă a suferit puţin pentru a-şi apropia victoria, a meritat-o în final”.

Ogăraru ia pauză

Din păcate, succesul în faţa Georgiei a fost umbrit de accidentarea lui George Ogăraru. În minutul 25, la un duel aerian cu un adversar, apărătorul tricolorilor a călcat strâmb, fiind schimbat imediat de Victor Piţurcă. Deşi, iniţial, a refuzat să meargă la spital, după o discuţie cu stafful medical s-a deplasat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde verdictul nu este unul încurajator. “Este vorba de o entorsă, nu de vreo afecţiune la os. Piciorul îi va fi imobilizat şi încă nu se ştie pentru cât timp”, a declarat antrenorul său de la Steaua, Dorinel Munteanu. Un alt stelist cu probleme este Mirel Rădoi, care a evoluat pe întreaga durată a meciului cu gruzinii. “Mă aşteptam să joace doar o repriză, este dificil să evoluezi o dată la două zile. Trebuie să văd cum va reacţiona la efort, pentru a şti sigur dacă mă pot baza pe el în campionat, cu Universitatea Craiova.”

Naşu’ s-a supărat

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu a părut prea entuziast după victoria în faţa Georgiei. “Important este pentru Piţurcă faptul că a reuşit să vadă la lucru nişte jucători tineri, din campionatul intern. Totuşi, a fost un meci care nu poate să ne spună foarte multe”, a declarat Naşu'. Conducătorul federaţiei a discutat şi în perspectivă, mai concret despre meciul cu Serbia, din primăvara anului viitor: “Avem probleme tocmai acolo unde exista siguranţă, anume în defensivă.

Din acest motiv sunt puţin supărat pe Goian, pentru cartonaşul galben încasat aiurea cu Franţa. Va fi suspendat şi el, şi Ghionea”. Sandu s-a referit şi la puţinii spectatori prezenţi la meci, chiar dacă fondurile erau destinate victimelor tragediei de la Mina Petrila: “Apelul nostru nu a fost clar, banii mergeau la acele familii năpăstuite, însă au fost doar 2.100 de bilete vândute. Dar FRF va completa restul sumei”.

×
Subiecte în articol: sport