x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMÂNIA – GEORGIA 2-1 / Experiment de moral cu gruzinii

ROMÂNIA – GEORGIA 2-1 / Experiment de moral cu gruzinii

de Daniel Stan    |    20 Noi 2008   •   00:00
ROMÂNIA – GEORGIA 2-1  /  Experiment de moral cu gruzinii

În absenţa numelor grele, Victor Piţurcă a convocat pentru ultimul meci din 2008 o serie de jucători din campionatul intern, patru dintre ei debutând cu această ocazie la echipa naţională. Victoria a venit însă greu, după o oră de chin.



Foarte puţini spectatori, aproape 3.000 de plătitori, au fost prezenţi aseară în Ştefan cel Mare, deşi fondurile urmează să fie destinate victimelor de la mina Petrila. "Tricolorii" au intrat greu în joc, lucru de care au profitat gruzinii, care au deschis scorul prin Martvaladze (’11), după o nesincronizare în defensivă. Până la pauză nu a mai fost decât ocazia lui Cociş şi greşeala unui apărător oaspete, aproape de autogol. Victor Piţurcă a schimbat la reluare, însă tot Georgia a fost aproape de a-şi mări diferenţa. A venit însă o fază creată de Cociş şi finalizată de Marica (’62), pentru ca românii să iasă din letargie şi să pună presiune în jumătatea adversă. Golul victoriei, reuşit de Dorin Goian (’70), dar impresia generală a fost că experimental a fost unul reuşit doar pe jumătate. Selecţionerul s-a aflat într-o poziţie ingrată, după ce a decis să-i folosească tot meciul pe Rădoi şi Goian, deşi antrenorul Stelei, Dorinel Munteanu, îl rugase ca ambii să joace doar o repriză. "Am discutat cu Dorinel doar pentru Goian, însă nu au fost probleme, dovadă că a şi marcat", a declarat Piţurcă. Tehnicianul a mai adăugat referitor la meci: "A fost o victorie de moral, sunt mulţumit de jucătorii pe care i-am folosit. Lui Marica i-am spus că este important să marcheze şi m-a ascultat".

OGĂRARU, ACCIDENTAT
În minutul 25 al partidei cu Georgia, la un duel aerian cu un jucător gruzin, George Ogăraru a călcat strâmb, selecţionerul Victor Piţurcă fiind nevoit să-l schimbe cu Cristian Panin, care astfel şi-a făcut debutul la echipa naţională. Primul verdict al medicilor a fost o entorsă uşoară, însă folosirea lui Ogăraru în partida din Liga1 a Stelei de mâine, din deplasare, cu Universitatea Craiova, este pusă sub semnul întrebării. Mai mult, internaţionalul stelist fiind nevoit să-şi facă o radiografie aseară, pentru a ştii exact gravitatea accidentării.

Sperietoarea Serbia

Selecţionerul Victor Piţurcă are motive de nelinişte, viitoarea adversară a României în preliminariile CM din 2010 din primăvara anului viitor, Serbia, spulberând aseară Bulgaria cu scorul de 6-1, într-un meci amical. Golurile plavilor au fost înscrise de Savo Miloşevici şi Milan Jovanovici, câte două reuşite, Milijas şi Lazovici. Un alt adversar, Lituania, a terminat la egalitate, 1-1, cu Moldova.

×
Subiecte în articol: sport