x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Cipru 2-0 / Examen estival

Romania - Cipru 2-0 / Examen estival

de Vlad Niculescu    |    17 Aug 2006   •   00:00
Romania  -  Cipru 2-0 / Examen estival

Tricolorii au incheiat cu un succes facil, 2-0, aseara, la Constanta, impotriva Ciprului, ultimul meci amical inaintea debutului in preliminariile Euro 2008. La 2 septembrie, de la ora 21:00, acelasi oras va gazdui confruntarea oficiala cu Bulgaria. Aseara, golurile reprezentativei noastre au fost reusite de Dica (’4) si Mutu (’28).

Selectionerul Victor Piturca a inceput meciul cu cipriotii intr-o asezare ultra-ofensiva. Singurul varf clasic, Daniel Niculae, a fost sustinut puternic de doi atacanti retrasi, Nicolae Dica si Adrian Mutu. Acest trio penetrant a fost sustinut foarte bine pe toata durata primei reprize de urcarile alternative pe flancul drept ale ofensivilor Contra si Florentin Petre. In aceste conditii, "tricolorii" au supus unei mari presiuni modesta echipa a Ciprului, care a cedat inca din minutul 4, cand Dica a prins un sut violent si plasat de la marginea careului. Forcingul a continuat si a fost incununat in minutul 28, Mutu finalizand cu o lovitura de cap centrarea lui Contra. Repriza secunda a fost consacrata schimbarilor si experimentelor, nemaicontand din punctul de vedere al scorului. Doar doi jucatori au evoluat tot meciul, Gabriel Tamas si Paul Codrea. Partida a fost urmarita de circa 10.000 de spectatori, printre care si selectionerul Bulgariei, Hristo Stoicikov.

Romania: Lobont (’46 D. Coman) - Contra (’56 Badoi), Tamas, Chivu (’66 Maftei), Rat (’74 P. Marin) - Fl. Petre (’46 Nicolita), D. Munteanu (’46 Rosu), Codrea - Dica (’62 Grigorie), D. Niculae (’46 Marica), Mutu (’46 Buga).

CONCLUZII
"A fost un test reusit din toate punctele de vedere. Consistenta nu prea a fost de-ajuns, dar tot raul spre bine. Am pierdut usor mingea, lucru pe care nu trebuie sa-l repetam cu Bulgaria. Sunt nemultumit de ineficienta unor jucatori. Au fost multe ocazii, dar s-au dat numai doua goluri" - Victor Piturca, selectioner

"BAIETII S-AU OMOGENIZAT"
Tricolorii s-au relaxat ieri in Satul de Vacanta din statiunea Mamaia. Daca unii dintre jucatori au jucat biliard, altii s-au multumit sa stea de vorba pe terasa. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a considerat binevenit meciul cu Cipru, chiar daca prima varianta a fost perfectarea unei intalniri cu Serbia pentru data de 16 august. "Ne-au lipsit cativa jucatori, dar cred ca a fost important ca baietii au stat impreuna si si-au gasit anumite scheme de joc, pentru a se omogeniza. Suntem intr-o grupa grea, dar accesibila, avand avantajul ca se califica primele doua clasate", a declarat Lupescu. Oficialul FRF a spus ca a urmarit partial meciul amical pe care Bulgaria l-a incheiat la egalitate, 0-0, in fata Tarii Galilor. "Am observat ca au anumite individualitati de la mijlocul terenului in sus. Am vazut insa ca au si anumite lipsuri in aparare".

ADVERSARE
Reprezentativa Bulgariei, prima adversara a Romaniei in cursa de calificare la Euro 2008, a remizat marti seara, 0-0, cu Tara Galilor. Cu toate ca a deplans absenta golurilor, tehnicianul bulgar s-a aratat multumit de calitatea jocului prestat de elevii sai. Stoicikov a utilizat in partida cu Tara Galilor urmatoarea echipa: Petkov (Ivankov ’46) - Kisisev (I. Todorov ’73), Kirilov, Tomasici, Wagner - Angelov (Iliev ’81), Berbatov, Peev (Georgiev ’56), Iankov (S. Todorov ’64) - M. Petrov (Lazarov ’57), S. Petrov. Romania va juca impotriva vecinilor de la sud la 2 septembrie, la Constanta, in primul meci al grupei G de calificare. Tot un rezultat de egalitate, 1-1, a obtinut si Slovenia, o alta rivala a nationalei lui Victor Piturca in preliminariile Euro 2008. Selectionerul Branko Oblak a trimis in teren impotriva Israelului urmatorii jucatori: B. Mavrici - Ilici, M. Mavrici, Cesar (Aljancici ’46), Knavs - Zavrl (Komac ’46), Zlogar (Cipot ’90), Koren, Ceh (Sukalo ’64) - Novakovici, Lavrici (Ljubijantici ’46).

×
Subiecte în articol: sport