x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania - Cipru 2-0 / Repetitie trecuta cu brio

Romania - Cipru 2-0 / Repetitie trecuta cu brio

de Mihai Igirosanu    |    18 Aug 2006   •   00:00
Romania  -  Cipru 2-0 / Repetitie trecuta cu brio

Intr-o formula mai ofensiva ca de obicei, echipa nationala a castigat lejer meciul amical cu Cipru, de la Constanta. A fost ultimul test inaintea debutului in grupa G preliminara pentru CE 2007, programat la 2 septembrie, contra Bulgariei.

Constient ca cipriotii constituie o trupa numai buna pentru a testa jocul ofensiv, selectionerul Victor Piturca a trimis pe teren trei oameni responsabili cu munca din avanposturi, Adrian Mutu, Daniel Niculae si Nicolae Dica. Acestia au fost sustinuti frecvent de un flanc drept eminamente ofensiv, format din Cosmin Contra si Florentin Petre, care au contribuit pe rand la fortarea defensivei adverse. Dica si Mutu au rezolvat problema invingatoarei prin doua executii de fotbalisti adevarati, insa marea miza o reprezinta victoria in fata Bulgariei lui Stoicikov, care ne-a spionat din nou, impreuna cu managerul Dimitar Dimitrov si de secundul Krasimir Bezinski.

RADIOGRAFIE. Per ansamblu, selectionerul Piturca s-a declarat multumit de evolutia echipei, facand o radiografie. "A fost un test reusit din toate punctele de vedere. Totusi, s-a pierdut usor mingea, lucru pe care nu trebuie sa-l repetam cu Bulgaria, care poate specula acest lucru. Sunt nemultumit de ineficienta unor jucatori. Daniel Niculae a compensat lipsa lui Mazilu, desi nu a fost foarte proaspat, spre deosebire de Marica. Codrea a avut o prestatie buna si poate fi o solutie si in continuare. Dupa cum a jucat, este un posibil titular pe viitor. Se poate intelege cu Dorinel Munteanu si joaca pe acelasi post in Italia", a precizat Piturca.

OPTIMISM. In privinta viitorului adversar, Bulgaria, el a spus: "Este un adversar dificil. Au schimbat mai multe posturi, au un joc in viteza, de uzura, foarte disciplinat, se strang foarte bine in aparare si pornesc pe contraatac. Ca joc suntem peste ei, ca valoare suntem aproximativ egali, pentru ca avem cate patru-cinci jucatori de mare clasa. Sper ca Stoicikov sa nu se fi edificat in privinta jocului nostru".

ASTEPTARE
"Am evoluat mai bine in prima repriza decat in cea de-a doua. Totusi, nu se poate spune ca avem rezerve mai slabe decat titularii. Este normal ca la 2-0 sa scada putin turatia. Vom vedea cum stam de fapt in meciul cu Bulgaria, dar speram cu totii intr-o victorie care ne este foarte necesara"
Mircea Sandu
presedinte FRF

REALISM
"Important este sa nu-i speriem pe toti in meciurile amicale si sa-i bucuram in cele oficiale. Nu stiu daca Stoicikov a vazut o echipa a Romaniei puternica. Noi am facut ceea ne-am propus, adica sa evoluam cu rautate, cu ambitie, organizati, sa practicam un joc combinativ si sa ajungem cu usurinta la poarta"
Cristi Chivu
capitanul echipei nationale

CU GANDUL LA BULGARI
Tricolorii par a fi deja conectati la meciul contra Bulgariei. Schimbat la pauza, Adrian Mutu a spus: "Trebuie sa ne pregatim bine la echipele noastre, sa jucam in continuare la nationala cu responsabilitate. As fi vrut sa joc mai mult, dar antrenorul a decis sa evolueze fiecare". Autorul primului gol, stelistul Nicolae Dica, a declarat: "Ma bucur ca am reusit primul gol la nationala, jocul a fost bun. Sper sa nu ma opresc aici si vreau sa inscriu la fiecare meci. Eu cred ca Stoicikov ar trebui sa se sperie".

DIMITAR DIMITROV NE CRITICA
Managerul loturilor nationale ale Bulgariei, Dimitar Dimitrov, care a asistat la amicalul cu Cipru, a declarat: "Stadionul din Constanta nu este potrivit pentru meciuri. Este prea ingust, umiditatea este ridicata. Nu inteleg de ce l-au ales romanii. Jucatorii de la nationala Romaniei tot spun ca ne este frica de ei, dar nu este adevarat. Ii respectam, dar nu ne temem. Cred ca lor le e frica de noi, si de aceea vor sa joace la Constanta". Despre tricolori, Dimitrov a spus: "Este o echipa foarte solida, cu jucatori excelenti in fiecare compartiment. 2-0 este un rezultat prea strans".

REZULTATE INREGISTRATE MIERCURI
Preliminarii Euro 2008
Grupa A
  • Belgia - Kazahstan 0-0
    Grupa B
  • Insulele Feroe - Georgia 0-6

  • Kankava ’16, Iasvili ’18, Arveladze ’37, ’62, ’82, Kobiasvili ’51 - pen.
    Grupa E
  • Macedonia - Estonia 1-0

  • Sedloski ’74

    Meciuri amicale:
    Irlanda - Olanda 0-4 (Huntelaar ’25, ’53, Robben ’41, Van Persie ’70); Turcia - Luxemburg 1-0 (Fatih Tekke ’26); Belarus - Andorra 3-0 (Hleb ’35, Bulyga ’76, Kornilenko ’84); San Marino - Albania 0-3 (Tare ’7, Skela ’24, Lala ’38); Austria - Ungaria 1-2 (Kuljic ’74 / Gera ’11, Horvath ’37); Anglia - Grecia 4-0 (Terry ’14, Lampard ’30, Crouch ’35, ’42); Bosnia Hertegovina - Franta 1-2 (Barba-rez ’16 / Gallas ’41, Faubert ’90); Italia - Croatia 0-2 (Eduardo ’27, Modrici ’42); Germania - Suedia 3-0 (Schneider ’4, Klose ’8, ’44); Liechtenstein - Elvetia 0-3 (Frei ’11, ’51 - pen., Margairaz ’65); Norvegia - Brazilia 1-1 (Pedersen ’51 / Carvalho ’63); Danemarca - Polonia 2-0 (Bendtner ’32, Rommedahl ’62); Cehia - Serbia 1-3 (Stajner ’3 / Lazovici ’41, Pantelici ’54, Trisovici ’72); Finlanda - Irlanda de Nord 1-2 (Vaeyrynen ’74 / Healy ’32, Lafferty ’64); Rusia - Letonia 1-0 (Pogrebniak ’90+3); Moldova - Lituania 3-2 (Dedu ’15, Cebotari ’52, Clescenko ’87 / Poskus ’14, Danilevicius ’38).
    ×
    Subiecte în articol: sport