x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ROMĂNIA – FRANŢA ● Au ajuns pe terenul central

ROMĂNIA – FRANŢA ● Au ajuns pe terenul central

de Mihai Igirosanu    |    09 Oct 2008   •   00:00
ROMĂNIA – FRANŢA ● Au ajuns pe terenul central

După două antrenamente pe plaja din Mamaia şi pe terenul de rugby al Farului, tricolorii au efectuat marţi seară şi primul antrenament pe stadionul central, unde va avea loc partida de sâmbătă seară.



După două antrenamente pe plaja din Mamaia şi pe terenul de rugby al Farului, tricolorii au efectuat marţi seară şi primul antrenament pe stadionul central, unde va avea loc partida de sâmbătă seară.

După şedinţa de pregătire condusă de selecţionerul Victor Piţurcă, jucătorii şi-au exprimat câteva din gândurile pe care le au înaintea meciului care le poate readuce sau compromite aproape definitiv şansele de calificare la CM 2010. “Este destul de solicitant să te antrenezi pe plajă, dar am revenit pe iarbă. Sperăm să-i batem la fel de uşor cum i-au bătut austriecii în actualele preliminarii. Francezii cred că ne tratează puţin de sus dacă vin abia vineri, dar pe teren nu va mai fi aşa, deoarece şi lor le este frică de noi. Va fi o altă concentrare decât a fost cu Lituania, este important să ajungem la poartă, trebuie să jucăm ofensiv şi sunt sigur că vom înscrie. Nu cred că cine va pierde va ieşi din cărţi, mai sunt multe meciuri”, a spus mijlocaşul echipei ruseşti Terek Groznîi, Florentin Petre.

COCIŞ: “NU NE CONVINE EGALUL”
Jucătorul lui Lokomotiv Moscova, Răzvan Cociş a afirmat că un rezultat de egalitate în partida cu Franţa nu ar fi convenabil pentru România. “Sperăm să facem o partidă bună. Nu cred că am marcat doar un singur gol în actualele preliminarii pentru că am fi jucat defensiv. Suntem la început de drum şi nu ne-ar conveni un egal cu Franţa. Am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu ei, acum jucăm acasă şi avem un avantaj. M-am mai liniştit când i-am văzut pe Mutu şi Chivu la pregătiri. Nu pune nimeni în discuţie că ar fi un meci capital sau că ar urma demisii sau demiteri. Nu suntem crispaţi, pentru că nu ne gândim la astfel de lucruri”. “Cred că meciul cu Franţa poate fi decisiv în privinţa calificării, dar mai sunt destule meciuri. Lituania are deja şase puncte, iar eu spun că victoriile lor de până acum nu reprezintă o surpriză. Au o echipă foarte bună şi se pot califica”, a declarat responsabilul cu relaţiile internaţionale al FRF, Florin Prunea.

Tricolorii, pe locul 18

Echipa naţională a României a coborât cinci locuri în clasamentul FIFA Coca Cola pe luna septembrie, ocupând poziţia a 18-a, cu 927 puncte. Adversarele din preliminarii se află pe următoarele locuri: Franţa – 11 (1.035 puncte), Lituania – 37 (706 de puncte), Serbia – 40 (673 de puncte), Austria – 82 (422 de puncte) şi Insulele Feroe – 198 (7 puncte). Lider se menţine campioana europeană en-titre, Spania, urmată de selecţionatele Italiei şi Germaniei.

Se vând bilete

La casele stadionului Farul s-au pus ieri în vânzare biletele pentru meciul România – Franţa. Casele s-au deschis la ora 9:45, cu un sfert de oră mai devreme decât era programat, iar până seara se vânduseră majoritatea din cele 8.000 de bilete puse în vînzare. FRF a tipărit 12.300 de bilete, dintre acestea, aproximativ 75% vor fi la dispoziţia fanilor, restul fiind rezervate Federaţiei Franceze, sponsorilor, jucătorilor, staff-ului şi “familiei fotbalului”.

“I-am atras atenţia lui Piţurcă încă de acum şase luni despre Tiberiu Ghioane, dar mi-a spus că nu e în vederile sale. Treaba lui, el e responsabil pentru rezultate”
Mircea Sandu

×
Subiecte în articol: sport franta puncte