x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Lituania 0-3: Incompetenţă fără scuze

România – Lituania 0-3: Incompetenţă fără scuze

de Daniel Stan    |    07 Sep 2008   •   00:00
România – Lituania 0-3: Incompetenţă fără scuze

Echipa naţională s-a făcut de rîs aseară, la Cluj, în faţa mult mai modestei formaţii a Lituaniei, cedînd lamentabil. La final, cei 15.000 de spectatori i-au cerut demisia selecţionerului Victor Piţurcă.

Echipa naţională s-a făcut de rîs aseară, la Cluj, în faţa mult mai modestei formaţii a Lituaniei, cedînd lamentabil. La final, cei 15.000 de spectatori i-au cerut demisia selecţionerului Victor Piţurcă.

 
Optimismul lui Victor Piţurcă de dinaintea partidei ascundea multe temeri vizavi de o echipă care cedase de opt ori din tot atîtea jocuri anterioare în faţa “tricolorilor”. Încerca să se încurajeze prin faptul că echipa naţională nu stă în unul sau doi jucători, aluzie la absenţele lui Mutu, Chivu, Raţ, Ovidiu Petre şi Nicoliţă.

 
SUFERINŢĂ. “Voi începe cu 11 atacanţi”, spunea selecţionerul. Adevărat, a trimis pe teren o formulă ofensivă, însă nu a putut ghici faptul că Lituania nu este o echipă care doar se apără şi, cel mai important, nu se putea aştepta ca defensiva proprie să fie atît de uşuratică. Lituanienii şi-au arătat colţii mai ales pe partea stîngă, improvizată cu Radu Ştefan. Primul semnal l-a dat Danilevicius, însă Lobonţ a reuşit să salveze în două situaţii de unu la unu în faţa vedetei oaspeţilor. “Tricolorii” ai încercat să-şi facă jocul obişnuit, dar era clar că sînt vizibil incomodaţi de replica partenerilor. 15.000 de spectatori priveau suferinţa “tricolorilor”, mai ales după ce Stankevicius a deschis scorul cu un şut senzaţional, în vinclul lui Lobonţ (’31). România putea reveni în joc pînă la pauză, însă bara s-a opus unei lovituri libere executată de Dică. Probabil că nimeni nu avea gînduri sumbre în privinţa debutului în campania de calificare pentru CM din 2010, la orizont mai fiind 45 de minute.

 
DEZASTRU. Victor Piţurcă a mutat la reluare cu Mariu Niculae în locul inutilului Radu Ştefan. Degeaba. Acelaşi joc static, fără orizont şi, logic, Lituania a răspuns pe contraatac. A lovit mai întîi Mikoliunas (’69), printr-un şut de la marginea careului, iar publicul a reacţionat promt. “Demisia, Demisia!”, şi-a manifestat publicul frustrarea. A intrat şi Florin Bratu, însă totul părea împotriva naţionalei României. Dezastrul a fost dezăvîrşit pe final, de Kalonis (’86), după o acţiune individuală. Piţurcă a rămas la final minute bune pe bancă, nevenindu-i să creadă ceea ce scria pe tabelă. “La acest scor nu mai este nimic de spus. Am prins o seară proastă. Am spus că va fi greu, dar văd că nu m-a înţeles nimeni. Nu m-a surprins faptul că o parte a publicului mi-a cerut demisia. Aşa se întîmplă în asemenea situaţii. Viaţa merge înainte”, a declarat selecţionerul Victor Piţurcă. “Trebuie să trecem cu toţii peste aeastă ruşine şi să gîndim pozitiv. Dacă unora dintre jucători li s-a urcat la cap, trebuie să se trezească. În această situaţie, cu Insulele Feroe ne aşteaptă un meci foarte greu”, a precizat şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

 
ROMÂNIA: Lobonţ – Săpunaru, D. Goian, Tamaş, Şt. Radu (’46 M. Niculae) – Contra, M. Rădoi (’72 C. Lazăr), Cociş, Dică – Marica (’52 Fl. Bratu), D. Niculae.

×
Subiecte în articol: sport