x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România – Lituania: Improvizaţii tricolore

România – Lituania: Improvizaţii tricolore

de Mihai Igirosanu    |    05 Sep 2008   •   00:00
România – Lituania: Improvizaţii tricolore

Echipa naţională se află de ieri după-amiază la Cluj, acolo unde sîmbătă seară, de la ora 21:00, în direct la Antena 1, va întîlni Lituania, în primul meci din preliminariile pentru CM 2010.

Echipa naţională se află de ieri după-amiază la Cluj, acolo unde sîmbătă seară, de la ora 21:00, în direct la Antena 1, va întîlni Lituania, în primul meci din preliminariile pentru CM 2010.


După cîteva zile de antrenamente în cantonamentul de la Mogoşoaia, tricolorii au plecat ieri spre Cluj, la ora 17:00, de pe Aeroportul Henri Coandă. Antrenamentul oficial înaintea meciului cu lituanienii va avea loc în această dimineaţă, de la ora 11:00, urmînd ca doar ultimul sfert de oră să fie deschis presei. Plecarea spre Insulele Feroe va avea loc luni, iar tricolorii vor reveni în ţară la o zi după jocul de la Torshavn, aterizarea în ţară fiind prevăzută la ora 16:00.

 
CONFLICT. Mediatizatul conflict dintre selecţionerul Victor Piţurcă şi Steaua, pe marginea jucătorilor convocaţi la echipa naţională, a încercat să fie lămurit ieri de finanţatorul “roş-albaştrilor”, Gigi Becali. “De la a da jucătorilor un sfat pînă la a se spune că există un conflict între Steaua şi echipa naţională este cale lungă. Marius Lăcătuş este un om cuminte, care nici măcar nu a vrut să facă valuri pe acest subiect. Marius a vorbit la telefon cu Piţurcă şi au lămurit problema. Au discutat prieteneşte la telefon. Cum să mă supăr şi eu cu Piţurcă? El este prietenul meu!”, a spus Becali.


MODESTIE. Unul dintre jucătorii siguri de titularizare în meciul cu Lituania, mijlocaşul Răzvan Cociş a analizat confruntarea de mîine seară, dar a vorbit şi despre ambiţiile de la echipa naţională. “Poate că stilul de joc al Lituaniei se aseamănă cu cel din fosta URSS, dar practicat cu ani în urmă, adică accent pe mingii lungi şi forţă în atac, grupare compactă în apărare. Azi, de exemplu, în campionatul Rusiei, afluenţa de jucători străini, în condiţiile în care cluburile sînt obligate să folosească într-un meci doar cinci fotbalişti autohtoni, îşi spune cuvîntul. Fotbalul, la fel de solid, este mult mai tehnic şi jucat în viteză, fapt care se vede şi în evoluţiile echipei naţionale a Rusiei. Stilul este asemănător cu cel al Letoniei, dar este greu să mă pronunţ în ceea ce priveşte valoarea. Totuşi, studiind casete cu jocuri ale Lituaniei, se vede un plus valoric. De altfel, faptul că mulţi internaţionali lituanieni evoluează la cluburi importante din Rusia şi din Occident reprezintă un argument în acest sens.”

 

Inspecţie

Primarul general al Capitalei a fost ieri în vizită pe şantierul pe care, pînă în vara anului 2010, ar trebui să se construiască stadionul cel mai modern din ţară, cu 55.000 de locuri. Lucrările la noua arenă sînt în grafic, iar primarul Sorin Oprescu a fost încîntat: “Mi se ridică părul pe mîini cînd mă gîndesc cîţi bani face, dar dacă ne-am hotărît să-l facem mergem pînă la capăt”. Despre locurile de parcare, Oprescu a declarat: “Îmi doresc şi o parcare de 9.000 de locuri”. Noua construcţie va fi asemănătoare stadionului din Frankfurt. 


Suporteri

La Cluj, vînzarea biletelor pentru meciul cu Lituania decurge conform planului, organizatorii estimînd zilele acestea că în tribune se vor afla circa 20.000 de spectatori. “Ştiu că în această dimineaţă (n.r. – ieri) se vînduseră aproape 8.000 de bilete, iar la această oră, spre prînz, cred că am ajuns deja la 10.000 de bilete vîndute”, a declarat pentru Sport Total FM Tudor Pop, ofiţerul de presă al echipei CFR Cluj. Preţurile sînt următoarele: Peluza a II-a – 25 RON, Peluza I – 20 RON, Tribuna a II-a – 80 RON, Tribuna I – 60 RON şi Tribuna “0” – 120 RON.


Precauţie

“Chiar dacă unii dintre lituanieni nu sînt titulari în mod regulat la cluburile lor, ei trebuie să aibă valoare, căci altfel nu ar fi fost transferaţi de respectivele grupări. Trebuie să fim foarte atenţi. S-a văzut cît de greu ne-a fost cu Letonia şi, cu siguranţă, cel puţin la fel de greu ne va fi şi sîmbătă”
Răzvan Cociş


Tamaş – incert, Contra – fundaş

Pus în imposibilitatea de a miza pe patru dintre oamenii de bază, Cristi Chivu, Adrian Mutu, Ovidiu Petre şi Răzvan Raţ, selecţionerul Victor Piţurcă caută soluţiile cele mai bune pentru alcătuirea unei formule de echipă care să aducă debutul cu dreptul în campania de calificare la CM 2010. O altă problemă pare accidentarea stoperului Gabi Tamaş, însă medicii speră în recuperarea sa pînă la ora jocului. Locul lui Raţ în banda stîngă a defensivei va fi luat de Radu Ştefan, postul căpitanului Chivu în centrul liniei de mijloc va fi responsabilitatea lui Răzvan Cociş, Daniel Niculae va fi înlocuitorul lui Mutu, urmînd a-l suplini, din partea stîngă, pe atacantul împins, Ciprian Marica. Piţurcă pare să se fi decis şi în privinţa perechii din flancul drept, acolo unde Cosmin Contra (foto stînga) va reveni în postul de fundaş după experienţa de mijlocaş dreapta din amicalul cu Letonia. El va face cuplu pe acea parte cu stelistul Bănel Nicoliţă, la fel ca la Euro 2008. În mod normal, primul “11” al României va arăta astfel: Lobonţ – Contra, Tamaş, Goian, Şt. Radu – N. Dică, Rădoi, Cociş – Nicoliţă, Marica, D. Niculae. 

×
Subiecte în articol: sport