x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport România s-a calificat în sferturile CM de polo!

România s-a calificat în sferturile CM de polo!

26 Iul 2009   •   00:00
România s-a calificat în sferturile CM de polo!
Sursa foto: Andreas Solaro/AFP Photo

Naţionala de polo a României s-a calificat în "sferturi" la Campionatul Mondial din Italia, după ce a întrecut în baraj naţionala Australiei, scor 7-5.





Pentru un loc în primele patru echipe ale lumii, "tricolorii" pregătiţi de Istvan Kovacs vor trebui să treacă de campioana mondială, Croaţia.

Ieri, în faţa australienilor, poloiştii români au controlat aproape în totalitate jocul, au condus în permanenţă, băzându-se pe o apărare perfectă şi pe un portar, Dragoş Stoenescu, ajuns la apogeul carierei. Golurile formaţiei noastre au fost marcate de Diaconu (2), Cosmin Radu (2), Kadar, Iosep şi Ramiro Georgescu, câte unul.

Meciul cu naţionala Croaţiei se va disputa mâine, de la ora 16:15 (TVR 2, în direct). În competiţia de înot, Camelia Potec nu a prins decât locul 6 în finala probei de 400 metri liber. Campioană olimpică în proba de 200 metri, Potec va mai concura în probele de 800 şi 1.500 metri liber, precum şi în serii la 200 metri. O altă înotătoare din România, Ionela Cozma, a ratat calificarea în finala aceleiaşi probe.  


Vlad Hagiu: "Le condiţii avem în ţară, este extraordinar să fim în primele 8 la polo"
"La ce condiţii avem în ţară este extraordinar să fim în primele 8. Cred că vom face o figură frumoasă cu Croaţia. Se vede mîna lui Kovacs. Băieţii vor juca la totul sau nimic. Trebuia ca cineva să revitalizeze această formaţie după ratarea calificării la Olimpiada, de la Oradea.

Echipa este aceeaşi cu mici excepţii. Dacă vom pierde cu Croaţia, lumea trebuie să înţeleagă că baietii şi-au făcut datoria. Avînd în vedere numărul de echipe din campionat şi infrastuctura, este incredibil ceea ce au făcut baietii ăştia.

Avem un singur bazin de antrenament în Capitală, la Floreasca, unde ne antrenăm 20 de echipe. Cel mai bun bazin şi singurul bazin olimpic este cel de la Oradea", a declarat Vlad Hagiu la Sport Total FM.

×
Subiecte în articol: sport calificare polo campionat mondial