x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Romania termina Olimpiada pe locul 14

Romania termina Olimpiada pe locul 14

30 Aug 2004   •   00:00

JOCURILE OLIMPICE - ATENA 2004

Cea de-a 28-a editie a Jocurilor Olimpice a ajuns la final aseara, o data cu ceremonia de inchidere. La aceasta editie, Romania a ocupat locul 14 in clasamentul pe medalii, cu trei pozitii mai jos decat acum patru ani, la Sydney.

Ce miracol, ce minune!

Impresionant! Acesta este cuvantul ce-ti venea sa-l rostesti la finele cursei de 1.500 de metri, in care romanca Maria Cioncan a terminat pe un nesperat loc 3. Cortina s-a lasat aseara peste Olimpiada. Maria Cioncan poate fi asemuita unei mici eroine. Ea a alergat intr-o saptamana nu mai putin de sase curse, trei la 800 de metri si trei la 1.500 de metri.

VIS. La finele seriei semifinale, pe care o castigase, romanca era destul de sceptica: "Imi doresc un loc in primele sase in finala". Visul ei nu numai ca s-a implinit, dar a fost mai frumos decat se astepta: a cucerit medalia de bronz dupa o cursa fantastica. Buna parte din distanta, Maria a stat foarte bine plasata, pe turnanta. In ultima parte insa, ea a intrat la interior, lasand impresia ca va fi impiedicata sa inainteze. Chiar daca pe ultimii metri era pe pozitia secunda, ea a avut puterea si inteligenta sa gaseasca in cele din urma un culoar favorabil pentru a termina pe podium.

LACRIMI. Cum a trecut linia de sosire, Maria Cioncan s-a prabusit pe pista epuizata. Se uita pe tabela de marcaj, se vedea plasata pe pozitia a treia si nu-i venea sa creada. Lacrimile ce i-au izbucnit nu s-au terminat nici atunci cand a urcat pe podiumul de premiere. Erau lacrimile bucuriei si ale satisfactiei ca reusise sa castige pariul pus cu sine insasi. Pentru ca prea putini au crezut in eleva profesorului Stefan Bergzaszi.

"Am fost un copil sarac"

  • Jurnalul National: Cum te simti, Maria?

    Maria Cioncan: N-am cuvinte sa ma exprim. Nu se poate transmite prin vorbe ce simt acum.

  • La ce te gandesti in aceste momente?

    Imi aduc aminte de vremurile in care eram copil sarac si nu aveam bani de rechizite. Ma gandesc cu durere la momentele prin care am trecut. Iar acum va veni si o recompensa materiala.

  • Erai cam descumpanita dupa semifinala.

    Domnul profesor a vorbit foarte mult cu mine si m-a incurajat. Mi-a explicat ca poate fi cursa vietii mele. Rezultatul meu este fantastic.

  • La un moment dat intrasei la interior.

    Asa e! A fost o greseala de-a mea, care ma putea costa. Nu trebuia sa ajung acolo. Oricum, pe Kelly Holmes nu as fi putut sa o depasesc.

  • Anuntasei ca iti doresti o plasare in primele sase locuri.

    Ma gandeam asa pentru ca stiam ca doar primele sase locuri se platesc. Eu eram pregatita sa fac o cursa buna dupa ce am renuntat la foarte multe concursuri pentru a ma pregati pentru Olimpiada.

  • Ce vei face cu banii castigati?

    (Cu lacrimi in ochi) O sa-mi cumpar sau o sa-mi fac casa, pentru ca n-am casa. Am doar o garsoniera la Hunedoara.

  • La finalul cursei te-ai inchinat...

    Pentru ca sunt credincioasa si cred in Dumnezeu. A fost cu mine si acum ii cer doar sanatate. Oricat de multi bani o sa am, nu o sa uit niciodata de unde am plecat.
  • ×
    Subiecte în articol: sport