x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rubens Barichello ameninţă: Dacă îl mai favorizaţi pe Button plec de la echipă!

Rubens Barichello ameninţă: Dacă îl mai favorizaţi pe Button plec de la echipă!

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Mai 2009   •   00:00
Rubens Barichello ameninţă: Dacă îl mai favorizaţi pe Button plec de la echipă!

Rubens Barrichello ameninţă cu părăsirea Formulei 1 dacă observă favorizarea britanicului Jenson Button, coechipierul său de la echipa Brawn GP. Button este câştigătorul Marelelui Premiu al Spaniei, disputat duminică, după o schimbare de strategie a echipei. "Dacă voi intra în posesia celei mai mici dovezi că este favorizat Jenson, îmi predau casca de concurs în dimineaţa următoare", a tunat Barrichello Speed TV.



Pilotul brazilian nu s-ar afla la prima păţanie de acest gen. În 2005 a părăsit Ferrari deoarece i s-a sugerat că nu poate să îl concureze pe liderul echipei, germanul Michael Schumacher. Culmea este că în acel moment, eminenţa cenuşie a scuderiei italiene era Ross Brawn, actualul patron al Brawn GP!


Barrichello a avut un debut magnific de cursă la Barcelona, devenind lider la primul viraj, deşi a plecat de pe locul 3 de pe lista de start, fiind în multe ocazii în situaţia de a termina învingător. Nervii lui Barichello au cedat spre finalul cursei. Mai precis, după ce s-a stabilit că ambele maşini vor avea 3 treceri pe la boxe, Ross Brawn a decis ca Button să fie oprit la standuri doar de 2 ori, Barrichello fiind nevoit să respecte tactica iniţială, ceea ce l-a costat  victoria!

Succesul lui Button la Barcelona a făcut să crească la 14 puncte diferenţa din clasamentul general al campionatului mondial al piloţilor. Brawn a dat asigurări că nu a luat nicio decizie care să-l favorizeze pe Button: "Schimbarea de strategie a fost hotărârea mea, dar a fost luată după ce inginerii mi-au recomandat modificarea, pe baza informaţiilor pe care le aveau".

×
Subiecte în articol: sport