Reprezentativa "frunzei de stejar" şi-a incheiat aventura la Cupa Mondială cu o infrăngere scontată, in faţa celei mai puternice echipe din lume. In ciuda diferenţei de scor, romănii nu s-au făcut de răs, culegănd aplauzele celor 36.000 de spectatori prezenţi pe stadionul din Toulouse.
Reprezentativa "frunzei de stejar" şi-a incheiat aventura la Cupa Mondială cu o infrăngere scontată, in faţa celei mai puternice echipe din lume. In ciuda diferenţei de scor, romănii nu s-au făcut de răs, culegănd aplauzele celor 36.000 de spectatori prezenţi pe stadionul din Toulouse.
Maşina de rugby neo-zeelandeză s-a pus in mişcare incă de la primul fluier al arbitrului Joe Jutge, iar Sivivatu a culcat pentru prima oară balonul in terenul nostru de ţintă in secunda 37, marcănd cel mai rapid eseu la această ediţie a Cupei Mondiale. Ce a urmat a fost un iureş neintrerupt spre buturile noastre şi incă 12 eseuri venite după faze cursive, de mare spectacol, cele mai multe semnate de Joe Rokocoko (3), dintre care 10 transformate. In faţa unei asemenea forţe dezlănţuite, romănii au răspuns cu curaj, incercănd să ţină căt mai mult balonul pe inaintare, ceea ce le-a şi reuşit de căteva ori. Iar efortul le-a fost răsplătit in minutul 31, cănd, la prima noastră acţiune in 22-ul advers, Marius Tincu a inscris al treilea eseu al său la acest turneu. In minutul 72, Florin Vlaicu a transformat o lovitură de pedeapsă, aducănd incă trei puncte in contul Romăniei.
REACŢII. Deşi inaintea meciului afirmase că nu ar vrea să pierdem la mai mult de 70 de puncte, Sorin Socol s-a declarat satisfăcut de evoluţia echipei. "Intotdeauna este o plăcere să ai in faţă asemenea jucători, rapizi, tehnici, foarte puternici. Sunt convins că publicul a apreciat ce am reuşit să facem astăzi. Suntem mulţumiţi că am marcat un eseu. Am avut şi alte ocazii, dar nu am reuşit să le concretizăm. Este păcat. Chiar dacă scorul e mare, noi am dat totul, am incercat să facem ceva", a spus căpitanul echipei naţionale, in timp ce managerul Robert Antonin a declarat: "A fost o experienţă incredibilă pentru tinerii din echipa Romăniei. La final erau in teren cinci jucători de 20 şi 21 de ani, ceea ce ne dă speranţe pentru Cupa Mondială din 2011. Avem nevoie de meciuri căt mai tari, aşa cum a fost acesta, pentru a putea progresa".
Dacă tănărul Ştefan Ciuntu a debutat cu această ocazie in prima reprezentativă, Răzvan Mavrodin s-a aflat la ultimul meci pentru echipa naţională. El a avut parte de o retragere la care visează orice jucător, fiind trimis in teren in repriza a doua, chiar in ziua in care a implinit 34 de ani!
BILANŢ. Romănia a incheiat Cupa Mondială pe locul 4 in grupa C, cu o victorie şi trei infrăngeri: 14-10 cu Portugalia, 18-24 cu Italia, 0-42 cu Scoţia şi 8-85 cu Noua Zeelandă. Rezultatele nu sunt nici mai bune, dar nici mai proaste decăt la ediţiile trecute. Chiar dacă aveau promisă o primă de 300.000 de euro pentru clasarea pe locul 3, jucătorii noştri nu şi-au indeplinit obiectivul şi au ratat şansa de a se califica direct la ediţia din 2011.