x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rusia – Suedia 2-0: “Zbornaia” merge la pas în sferturi

Rusia – Suedia 2-0: “Zbornaia” merge la pas în sferturi

de Vlad Ionescu    |    19 Iun 2008   •   00:00
Rusia – Suedia 2-0: “Zbornaia” merge la pas în sferturi

Graţie victoriei obţinute aseară, formaţia pregătită de olandezul Guus Hiddink a trecut de faza grupelor pentru prima oară în ultimii 20 de ani. 

Graţie victoriei obţinute aseară, formaţia pregătită de olandezul Guus Hiddink a trecut de faza grupelor pentru prima oară în ultimii 20 de ani.  

 
O remiză în întîlnirea de la Innsbruck i-ar fi fost suficientă Suediei pentru a merge în sferturi, pentru că, la egalitate de puncte, avea de partea sa golaverajul superior. Scandinavii nu au ştiut însă să gestioneze acest avantaj, fiind supuşi unei presiuni constante încă din primele minute. Iar spiritul ofensiv al Rusiei şi-a găsit destul de repede concretizarea pe tabela de marcaj, Pavliucenko, excelent servit de Aniukov, reuşind să deschidă scorul (’24). Replica Suediei a venit ime­diat, dar mingea expediată cu capul de Henrik Larsson a zgudit transversala. Pînă la pauză putea fi 2-0, dacă acelaşi Pavliucenko nu nimerea şi el bara. Soarta meciului s-a decis imediat după reluare, cînd Arşavin, absent de la primele două meciuri din cauza unei suspendări, l-a executat pe Isaksson din 10 metri (’50). Scandinavii au rămas fără reacţie, pînă la final marile ocazii, între care încă o bară, înre­gistrîndu-se tot la poarta lor.

 
REVANŞĂ. Aşadar, Rusia merge în sferturi, unde va întîlni Olanda lui Marco van Basten. Mai bună de la un meci la altul, “Zbornaia” este mînată de dorinţa de a-şi lua revanşa pentru finala pierdută în 1988, în faţa aceleiaşi echipe. Un meci ingrat pentru olandezul Hiddink, care trebuie să bată naţionala ţării în care s-a născut.

 

 

Sferturi de finală:

Meci 1 – Joi, 19 iunie
21:45 Basel
Portugalia – Germania

Meci 2 – Vineri, 20 iunie
21:45 Viena
Turcia – Croaţia

Meci 3 – Sîmbătă, 21 iunie
ora 21:45, 1C – 2D (Basel)
Olanda – Rusia

Meci 4 – duminică, 22 iunie
ora 21:45, 2C – 1D (Viena)
Italia – Spania





  • Roman Pavlyuchenko 24'




  • Andrey Arshavin 50'
×
Subiecte în articol: sport