x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ryan Giggs, 800 de meciuri sub tricoul lui Manchester United

Ryan Giggs, 800 de meciuri sub tricoul lui Manchester United

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Apr 2009   •   00:00
Ryan Giggs, 800 de meciuri sub tricoul lui Manchester United

Galezul Ryan Giggs a disputat aseară cel de-al 800-lea său meci pentru echipa Manchester United. Evenimentul s-a produs în partida cu Arsenal Londra (1-0) din cadrul primei manşe a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal.



Giggs, 35 ani, a început meciul pe banca de rezerve, Sir Alex Ferguson introducându-l în joc în minutul 67, în locul lui Anderson. "Dacă m-aţi fi întrebat, atunci când aveam 19 ani: +Vei juca în semifinalele Ligii Campionilor la 35 de ani?+, aş fi răspuns cu siguranţă: Nu!", a declarat Giggs, citat de Agerpres, la finalul jocului de pe stadionul "Old Trafford" din Manchester.

Fotbalistul galez a evoluat fără întrerupere la Manchester United, începând din anul 1991, câştigând cu "diavolii roşii" zece titluri de campion al Angliei, două trofee ale Ligii Campionilor, patru Cupe ale Angliei şi trei Cupe ale Ligii engleze.

Anul trecut, în luna mai, cu ocazia finalei Ligii Campionilor 2008, câştigată de Manchester United în faţa rivalei Chelsea Londra, Ryan Giggs a doborât recordul legendarul Bobby Charlton, care a disputat 758 de meciuri pentru gruparea de pe "Old Trafford". Duminică, Giggs a fost votat cel mai bun jucător din Premier League în acest sezon, în cadrul tradiţionalei anchete a Asociaţiei fotbaliştilor profesionişti din Anglia.

Graţie evoluţiilor sale foarte bune, conducătorii lui Manchester United au decis să-şi prelungească contractul până în iunie 2010.

×
Subiecte în articol: sport