x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-a stins flacara!

S-a stins flacara!

30 Aug 2004   •   00:00

Cea de-a 28-a editie a Jocurilor Olimpice s-a incheiat aseara. Ca si la ceremonia de deschidere, organizatorii greci s-au autodepasit. Totul a debutat cu un impresionant foc de artificii, care a luminat stadionul cufundat in bezna.

A urmat un spectacol dat de cei mai cunoscuti cantareti greci, completat cu dansuri traditionale. Ceremonia a continuat cu festivitatea de premiere in legendara proba de maraton, castigata de italianul Stefano Baldini. Apoi a fost parada drapelelor celor 202 natiuni participante, steagul Romaniei fiind purtat de atletul Marian Oprea, medaliat cu argint in proba de triplusalt. Dupa defilarea sportivilor, care nu s-a mai facut separat, pe tari, ca la ceremonia inaugurala, stadionul a fost scaldat din nou in luminile artificiilor. Presedintele CIO, Jaques Rogge, a declarat inchisa aceasta editie a Jocurilor Olimpice de vara, facandu-se apoi trecerea spre cea viitoare, de la Beijing. Show-ul s-a incheiat cu stingerea flacarii olimpice si alte artificii.

PROMISIUNI. La ceremonie a participat si premierul Romaniei, Adrian Nastase, care s-a intalnit ieri dupa-amiaza cu sportivii nostri ramasi inca la Jocurile Olimpice. In timpul reuniunii, care s-a desfasurat la Hotelul Intercontinental, prim-ministrul le-a spus olimpicilor ca premiile au fost suplimentate printr-o hotarare de guvern. Prilej cu care colegii sai, ministrii, au glumit spunand ca se vor apuca si ei de sport pentru a participa la viitoarea Olimpiada, Beijing 2008.

×
Subiecte în articol: sport