x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport S-avem Pardo(n), Urko!

S-avem Pardo(n), Urko!

de Mihai Igirosanu    |    01 Sep 2008   •   00:00
S-avem Pardo(n), Urko!

FC TIMIŞOARA – RAPID 1-0  ●  1,5 milioane de euro pentru o înfrîngere
Titularizat în premieră, portarul Rapidului, Urko Pardo a fost primul pariu pierdut clar de antrenorul portughez Jose Peseiro. Portarul de aseară al giuleştenilor a gafat decisiv în minutul 86, fiind principalul vinovat de înfrîngerea echipei sale.



FC TIMIŞOARA – RAPID 1-0  ●  1,5 milioane de euro pentru o înfrîngere
Titularizat în premieră, portarul Rapidului, Urko Pardo a fost primul pariu pierdut clar de antrenorul portughez Jose Peseiro. Portarul de aseară al giuleştenilor a gafat decisiv în minutul 86, fiind principalul vinovat de înfrîngerea echipei sale.

Preferat în locul brazilianului Andrade, portarul pentru care Rapid a plătit 1,5 milioane de euro grecilor de la Iraklis Salonic a avut o seară neagră la Timişoara. În afara eliminării lui Sretenovici, centralul Ovidiu Haţeganu a închis ochii în minutul 69 la o intrare decupată parcă din lupte libere a lui Alexa asupra lui Costin Lazăr. Arbitrul a omis să-i acorde cel de-al doilea cartonaş galben căpitanului timişorean.

REACŢII. În minutul 86, la un corner, Urko Pardo a ieşit neinspirat, a scăpat mingea din mîini, oferindu-i pe tavă atacantului timişorean Dejan Rusici unicul gol al partidei. Cu antrenorul Jose Peseiro din nou în tribună, Rapid a evoluat palid, fără idei, deşi a jucat mai bine de o jumătate de oră cu un om în plus pe teren. Extrem de satisfăcut, după meci, antrenorul bănăţenilor, Duşan Uhrin jr. a declarat: "Mă simt perfect. Am cîştigat în zece oameni şi chiar nu mă aşteptam. Adversarul şi-a creat mai multe ocazii, dar noi ne-am mobilizat mai bine. Ne dorim ca şi anul viitor să jucăm în Cupa UEFA. Cred că Rapid are o echipă bună, însă noi am jucat mai bine din punct de vedere tactic". Directorul tehnic al Rapidului, Nicolae Manea, a încercat să mascheze starea de şoc în care se aflau giuleştenii: "Se mai întîmplă, nu trebuie să facem o tragedie. Parcă eliminarea i-a ambiţionat mai mult, iar jucătorii noştri s-au precipitat şi au greşit. Haţeganu a greşit şi el, pentru că mai trebuia o eliminare, la Alexa. Am avut şi neşansă, fiindcă puteam înscrie noi primii, prin Spadacio. Rapid este o echipă bună şi mai avem timp să demonstrăm că ne putem bate pentru titlu".

Iancu: "Rapidiştii au fost bătuţi de fraţii lor"

Absent de la meci, patronul Timişoarei, Marian Iancu era extrem de fericit: "Nu e ceva nou pentru noi. Dacă Timişoara joacă bine, este imbatabilă. Valoarea Timişoarei stă în valoarea grupului. Rapidul formează o echipă foarte bună, dar Timişoara a fost mai bună. E bine că nu ne ia nimeni în seamă. Este obiectivul nostru să luăm un trofeu intern şi să mergem în grupele Cupei UEFA. Bag bani de trei ani şi jumătate şi sîntem aproape ca şi celelalte echipe care se bat la titlu. Şi Rapidul are minusuri. Am arătat că avem resurse pe care nu le-am folosit. Am jucat bine şi fără un om. Echipa arată altfel în meciurile mari. Avem doi ani de cînd nu ne-au bătut echipele mari. Mă bucur că am investit la Timişoara. La acea eliminare a avut dreptate, dar am avut şi un penalty neacordat. Oricum, rapidiştii nu au de ce să fie supăraţi. I-au bătut fraţii lor. "Timişoara a meritat victoria! Au jucat mai bine decît noi atunci cînd au evoluat în zece oameni. Jucătorii noştri nu joacă bine fară Peseiro pe bancă", a declarat acţionarul Rapidului, George Copos, venit singur la Timişoara, fără acţionarul majoritar, Fathi Taher.

×
Subiecte în articol: sport timisoara