x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sabin o ia spre China

Sabin o ia spre China

18 Feb 2005   •   00:00

Atacantul giulestenilor este dorit de Tianjin Teda. Chinezii ofera in schimbul jucatorului 350.000 de dolari, bani cu ajutorul carora Rapidul il poate lua pe Gigel Bucur.

SORIN ANGHEL

"ASIATIC". Dupa ce a intrat in conflict cu conducerea Rapidului, Sabin Ilie este vandut
Trimis de Razvan Lucescu sa se pregateasca la Electromagnetica drept pedeapsa pentru faptul ca nu a putut ajunge la un antrenament dupa o noapte petrecuta in cazinou, Sabin Ilie este foarte aproape de un transfer in China.

CONVOCARE. Chiar daca atacul Rapidului sta acum doar in Burdujan, Buga si Badoi, giulestenii vor sa se desparta definitiv de Sabin Ilie. Tehnicianul gruparii de sub Podul Grant si-a dat seama de situatia critica a compartimentului ofensiv si a decis sa-l cheme pe jucator in Antalya, acolo unde echipa se afla intr-un turneu de pregatire.

OFERTA. Planurile lui Razvan Lucescu au fost date peste cap de chinezii de la Tianjin Teda. Formatia la care au mai evoluat pana acum Bogdan Mara si Ionel Tersinio Gane ofera in schimbul lui Sabin Ilie 350.000 de dolari. La auzul acestei sume, presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a decis sa-l trimita pe jucator in China. Vanzarea lui Ilie ar putea reprezenta o afacere pentru clubul din Giulesti. De altfel, atacantul gruparii de sub Podul Grant a fost aproape de a se transfera in Rusia la inceputul acestui an, dar cele doua parti nu au mai ajuns la un acord din cauza sumei prea mari cerute de "Vama".

AMANARE. Sabin Ilie ar fi trebuit sa plece ieri in China pentru a discuta cu oficialii lui Tianjin Teda detaliile privind contractul sau. Acest lucru nu s-a mai produs, dar jucatorul nu a plecat nici in Antalya, acolo unde era asteptat de Razvan Lucescu pentru a intra in programul de pregatire. Fratele "Cobrei" s-a pregatit sub comanda lui Mihai Stoica alaturi de pustii care joaca la "satelitul" Electromagnetica. Plecarea lui Sabin spre Asia a fost amanata deoarece giulestenii vor totusi sa obtina minimum 400.000 de dolari de pe urma vanzarii atacantului. Daca ar obtine aceasta suma, Dinu Gheorghe ar directiona acesti bani catre Sportul Studentesc. Patronul gruparii din Regie ar putea accepta pana la urma sa-l cedeze la Rapid pe internationalul Gigel Bucur.

36 DE ANI
Antrenorul Razvan Lucescu si-a cinstit elevii joi seara, cu ocazia zilei sale de nastere, organizand o mica petrecere in Antalya, acolo unde Rapidul se afla in cantonament. "In seara zilei in care si-a aniversat implinirea celor 36 de ani, antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, a tinut sa-si scoata elevii in oras, pentru a le face cinste. Imediat dupa antrenamentul de joi seara, delegatia giulesteana s-a deplasat de la stadion direct in Antalya, unde, la un restaurant «dichisit», a avut loc petrecerea. Anterior, dimineata, cand baietii i-au cantat «La multi ani!», capitanul Vasile Maftei i-a daruit antrenorului sau cadou o icoana, dar venit din partea echipei", se mentioneaza pe site-ul gruparii giulestene. Altfel, doi ziaristi de la o publicatie olandeza au sosit la Bucuresti pentru a realiza un reportaj despre Stadionul Giulesti, cel care la 26 martie va gazdui partida Romania - Olanda.

S-a stins Mincea

SIMBOL. Mincea ramane una din legendele Giulestiului
Fostul sef al galeriei Rapidului Constantin Mincea, zis "Geamgiul", in varsta de 63 de ani, a incetat din viata ieri-dimineata, in jurul orei 5:00, din cauza unui cancer pulmonar. Mincea a fost cel mai longeviv sef de galerie din Romania, fiind liderul suporterilor rapidisti timp de 25 de ani, in perioada 1974-1999. In 1990, Constantin Mincea s-a numarat printre fondatorii Ligii Suporterilor Rapidisti, prima institutie de acest gen din Romania. Mincea s-a facut cunoscut prin faptul ca a fost unul dintre cei mai apreciati crescatori de porumbei din Romania. FC Rapid a anuntat ca va sprijini financiar familia lui Mincea si va depune o coroana de flori. Fostul sef al galeriei echipei giulestene va fi inmormantat, duminica la pranz, la Cimitirul Tudor Vladimirescu. Jucatorii Rapidului nu vor participa la ceremonie, ei aflandu-se in cantonament in Turcia. "Toti cei care am avut viata legata de Rapid suntem daramati. «Geamgiul» a fost un om care a iubit Giulestiul si ne vom aminti intotdeauna de el", a declarat Rica Raducanu, portarul legendar al Rapidului.
×
Subiecte în articol: sport rapidului sabin mincea sabin ilie