x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Şahtior Doneţk merge în finala UEFA / Mircea Lucescu: Am făcut istorie!

Şahtior Doneţk merge în finala UEFA / Mircea Lucescu: Am făcut istorie!

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Mai 2009   •   00:00
Şahtior Doneţk merge în finala UEFA /  Mircea Lucescu: Am făcut istorie!

În urma victoriei obţinute, cu 2-1, în faţa Dinamo Kiev, Mircea Lucescu şi Şahtior Doneţk merg în finala Cupei UEFA. Adversar pentru gruparea ucraineană va fi Werder Bremen, câştigătoare cu 3-2 în meciul disputat pe terenul lui SV Hamburg. La finele jocului de aseară, Lucescu a declarat că "această victorie va rămâne pentru totdeauna în istoria clubului Şahtior".



Finala UEFA Cup, ultima în acest format, se va disputa pe 20 mai la Istanbul. "Am realizat ceva foarte important. Am făcut istorie pentru acest club. Faptul că vom juca la Istanbul în faţa a 70.000 de spectatori ar trebui să însemne ceva.  O felicit pe Dinamo, a jucat foarte bine. După egalul din tur, am încercat să blocăm toate zonele de pe teren. Am realizat tot ce ne-am propus. O singură dată Işcenko l-a scăpat pe Bangoura, care a înscris. Cred că s-a întâmplat doar fiindcă Işcenko nu e suficient de experimentat. Sunt sigur că am meritat victoria şi că merităm să jucăm finala. A fost un meci interesant, un amestec de luptă şi spectacol. Toţi jucătorii au luptat până la capăt. Sunt sigur că aceste două echipe tinere vor avea succes la nivel internaţional", a afirmat Lucescu la conferinţa de presă de după meci, unul în care Răzvan Raţ a fost integralist.

Mircea Lucescu s-a felicitat şi pentru faptul că l-a păstrat pe teren pe Ilsinho, jucător care "mi-a cerut înaintea golului să-l schimb pentru că acuza crampe musculare". Chiar dacă a spus că în perioada următoare va menaja câţiva jucători, Lucescu spune că "meciul de campionat cu Metalist Harkov este foarte important. Nu ne permitem să pierdem puncte. Trebuie să fim siguri că vom juca în Liga Campionilor".

×
Subiecte în articol: sport