x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SAMPDORIA - STEAUA 0-0 / Ca si calificati

SAMPDORIA - STEAUA 0-0 / Ca si calificati

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    05 Noi 2005   •   00:00
SAMPDORIA  -  STEAUA 0-0 / Ca si calificati
Corespondenta din Genova
In fata a 25.000 de spectatori, care au creat o atmosfera senzationala, trupa lui Oleg Protasov a controlat excelent jocul, fiind laudata de presa italiana. Prin acest punct, Steaua e foarte aproape de primavara europeana.

Delegatia Stelei a revenit ieri la pranz in tara, oprindu-se direct la Cluj, unde maine va evolua impotriva celor de la CFR Cluj, in etapa a 12-a a Diviziei A.

APRECIERI. Ziarele importante care au aparut ieri in Peninsula au comentat in termeni pozitivi prestatia "ros-albastrilor". "Steaua i-a hipnotizat pe Bonazzoli si compania, trecand pe langa gol in final. Romanii au prestat un joc bun si au distrus manevrele echipei lui Novellino prin un-doi-uri in viteza, care au aratat adevarata valoare a fotbalului de pe Dunare. Steaua a avut un mijloc solid, format din Nicolita, zis Jardel, Lovin si Paraschiv", noteaza cotidianul din Genova, Il Secolo XIX. Il Giornale s-a situat pe aceeasi linie: "Sampdoria s-a luptat din greu contra unei echipe, Steaua, proaspata, dinamica si curajoasa. Pauza nu a fost avantajoasa, pentru ca ocaziile de gol le-au apartinut. A fost un egal corect, desi Steaua ar fi putut castiga". Ziaristii cotidianului Le Repubblica considera chiar ca "Steaua a ipotecat calificarea".

ECHILIBRU. Dupa meci, antrenorul Oleg Protasov a ramas aceeasi persoana echilibrata, masurandu-si vorbele: "E bine ca am obtinut acest rezultat, ne da incredere pentru meciurile urmatoare. Suntem bucurosi, insa nu am innebunit. Imi place la jucatorii mei ca joaca fotbal, ca le place sa munceasca si nu se bucura foarte tare dupa rezultatele bune. Scopul nostru este sa obtinem unul dintre primele trei locuri". Daca invinge pe Halmstad peste o luna, Steaua e calificata in primavara europeana.

"GIGI, NU NE VINDE ISTORIA!"
Dupa fluierul de final al partidei, patronul Stelei, Gigi Becali, si-a manifestat exuberanta: "Vom castiga grupa. Se poate spune ca suntem mai tari ca Milan". Remarcandu-l in tribuna, cei aproape 1.000 de fani stelisti, prezenti in tribune, au inceput sa scandeze: "Gigi, nu ceda, nu ne vinde istoria". Becali a fugit imediat spre ei si a batut cu suporterii prin geamurile de plexiglas care il desparteau (foto), fiind urmarit in tot acest timp de televiziunile romanesti si cele italiene. Gigi Becali a venit la meci cu Viorel Hrebenciuc si a plecat imediat dupa meci cu un avion particular, ieri avand procesul ce urma sa decida ridicarea sechestrului. Decizia va fi data luni.

SINCERITATE
"Nu era obligatoriu daca intalneam o echipa din Romania ca sa invingem. Am intalnit o echipa tanara, motivata, foarte bine asezata in teren, care ne-a creat foarte multe probleme. Putem spune ca am avut noroc obtinand acest punct"
Walter Novellino, antrenor Sampdoria

COLEGII
Unul dintre jucatorii importanti ai Stelei in meciul de joi a fost portarul Hamutovski. Desi nu de multe ori precis, el a inchis bine poarta, dand incredere echipei. Dupa meci, bielorusul i-a cerut permisiunea antrenorului Protasov sa petreaca noaptea acasa la colegul sau de la nationala, jucatorul Sampdoriei, atacantul Kutuzov, tehnicianul fiind de acord. A fost singurul jucator invoit dupa meci, ceilalti stelisti retragandu-se la odihna la Hotelul President din Genova, pana dimi- neata, cand au plecat direct spre Cluj.
REVENIRE
Dupa ce a fost invinsa de Steaua la Bucuresti, Lens s-a trezit si i-a spulberat la randul ei cu 5-0 pe suedezii de la Halmstad. Cousin, autor al unui hat-trick, Jemaa si Lachor au fost marcatorii formatiei pregatite de Francis Gillot. "Evident ca sunt foarte multumit. Nu ma gandeam ca echipa mea va avea dupa acest meci un golaveraj pozitiv. Suntem din nou in lupta si la asta a contribuit si egalul dintre Sampdoria si Steaua. Acum, pentru a ne califica, ne mai trebuie o victorie in ultimele doua meciuri", a spus tehnicianul francez.
×
Subiecte în articol: sport steaua