x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport SAMPDORIA - STEAUA / Italienii avertizeaza

SAMPDORIA - STEAUA / Italienii avertizeaza

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    02 Noi 2005   •   00:00
SAMPDORIA  -  STEAUA / Italienii avertizeaza

In vederea meciului de maine seara, contra Sampdoriei, delegatia Stelei va pleca spre Genova astazi, la ora 14:30, de pe Aeroportul "Baneasa", la bordul unei curse a companiei "Blue-Air".

Infrangerea surprinzatoare suferita in fata Gloriei Bistrita pare sa fi fost uitata de stelisti, care isi pun toate sperantele in obtinerea unui rezultat bun pe stadionul uneia dintre cele mai in forma echipe din Serie.

ISTORIE. Maine seara, Steaua se va afla pentru a doua oara in istoria sa pe Stadionul "Luigi Ferraris" din Genova. Acum 13 ani, pe aceasta arena, in turul 3 al Cupei UEFA, ros-albastrii pierdeau mansa a doua in fata celei de-a doua echipe a orasului, Genoa 1893, cu 0-1. De altfel, traditia stelista in fata echipelor italiene este net defavorabila, in opt meciuri trupa din Ghencea nereusind sa marcheze nici macar un gol.

ADVERSAR. Antrenorul Sampdoriei, Walter Novellino, pare sa stie foarte multe despre trupa lui Protasov: "Steaua este cea mai buna echipa din grupa noastra, dar ar trebui sa se teama de noi, deoarece trecem printr-un moment fast. Cunosc echipa, am vazut-o pe casete video. Au multe individualitati, spre exemplu numarul 10, Dica, apoi cei doi mijlocasi laterali, Nicolita si Bostina. Stiu ca au pierdut acasa, cu Gloria Bistrita, dar vom avea un meci greu joi".

ABSENTE PUTINE
Atat Steaua, cat si Sampdoria nu se confrunta cu probleme prea mari de lot inaintea disputei de maine seara. Ros-albastrii nu vor putea conta pe capitanul Mirel Radoi, accidentat la meciul cu Rapid, dar va miza pe revenirea lui Nicolita, in timp ce italienii au doi fundasi incerti, Sala si Falcone. Referitor la meci si la situatia din lot, antrenorul Sampdoriei, Walter Novellino, a spus: "Romanii ne pot crea probleme, tinand cont de experienta lor internationala pe care noi nu o avem. Ne confruntam cu probleme cand jucam din trei in trei zile, este un lucru nou pentru noi, ne modifica metodele de antrenament".

STEAUA, LOCUL 53 IN LUME
Intr-un clasament dat publicitatii ieri de Federatia Internationala pentru Istoria si Statistica Fotbalului pe baza rezultatelor din perioada 1 noiembrie 2004 - 30 octombrie 2006, campioana Romaniei, Steaua, se mentine pe locul 53, cu 151 de puncte. Adversara ros-albastrilor, Sampdoria, a cazut de pe pozitia 71 pe 80, avand acumulate 131 de puncte. Celelalte echipe romanesti din Cupa UEFA nu sunt intre primele 100. Rapid se gaseste pe locul 119, iar Dinamo, pe 128. Primele trei locuri ale acestei ierarhii sunt ocupate de Liverpool (295 puncte), Inter Milano (292) si Bayern München (279).
×
Subiecte în articol: sport steaua